Er du den nye Garborg?

Ny jakt på politiske romaner.

ARVTAKER SØKES: Samlaget jakter på den nye Arne Garborg, og utlyser en ny politisk roman-konkurranse. Foto: SCANPIX
ARVTAKER SØKES: Samlaget jakter på den nye Arne Garborg, og utlyser en ny politisk roman-konkurranse. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I 2006 etterlyste Gyldendal den nye, store politiske romanen. Konkurransen møtte en strøm av kritikk fra det litterære miljøet, og ble omtalt som både gammeldags og overpedagogisk. For det manglet da ikke på politiske stemmer i Norge?

Likevel, nå prøver et annet forlag seg i samme stil.

Den nye GarborgSamlaget utlyser en ny politisk roman-konkurranse, med en premiepott på 100 000 kroner. Anledningen er åpningen av Nasjonalt Garborgsenter i våren 2011. Der skal vinnerboka presenteres, og forfatteren forhåpentlig lanseres som Garborgs arvtaker.

- Linken er Garborg som en svært samfunnsengasjert forfatter. Det er her det politiske kommer inn, sier forlagsredaktør David Aasen til Dagbladet.

Han vedgår at det allerede finnes flere forfattere som i den sammenhengen kan betegnes som Garborgs arvtakere, og nevner blant andre Kjartan Fløgstad som eksempel.

- Det vi er ute etter er rett og slett ny, spennende litteratur. Vi tenker at en sånn konkurranse kan virke inspirerende for mange forfattere. Det er ikke slik at vi har hungret etter politisk litteratur. Men vi tror mange sitter på stoff og tanker som de ikke får gjort noe med, sier Aasen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer