(Dagbladet:) Mil etter mil. Dag ut og dag inn. For fornøyelsens skyld, etter modell av en meksikansk løperstamme som kalles tarahumaraene. Uten stoppeklokke, bare utstyrt med et åpent sinn og et naturlig løpesett.
Når amerikaneren Christopher McDougall snakker om løping, er det så man får akutt lyst til å slå ut håret og legge ut på landeveien. Boka hans «Født til å løpe» er under utgivelse i 20 land og er blitt den rene bibel for den løpende delen av jordas befolkning.
Ultramaraton - Selv sprang jeg ikke aktivt før i 2005. Da kom jeg i kontakt med en mann som het Eric Orton, som var dypt fascinert av tarahumara-stammen og deres løpende livsstil. Han påsto at jeg i løpet av ni måneder kunne trene meg sterk nok til å løpe ultramaraton i de meksikanske fjellene.
- Ultramaraton?- Det er en betegnelse på ethvert løp som er lengre enn en maraton, for eksempel åtte mil. Maraton er blitt en slags sprint. Alle snakker om tida de løper på. Når du løper ultramaraton, er ikke tida viktig. Det er distansen som teller. Den er imponerende nok. Du fjerner deg fra presset fra klokka. Orton fikk rett. Etter ni måneder var jeg i stand til løpe i fire timer uten problemer.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger