Er du deprimert? Lav sexdrift? Finanskrise? Så løp da!

Møt forfatteren bak snakkisen om å løpe som meksikanske indianere.

UTE PÅ NORSK: —Løping er en kunst, mener Christopher McDougall. Hans bok «Født til å løpe» er nylig utgitt på norsk. Foruten en skildring av den eksotiske tarahumara-stammen i Mexico møter forfatteren en rekke særegne personer fra løpingens forunderlige verden. Fredag opptrer han i «Skavlan». 
Foto: Jacques Hvistendahl
UTE PÅ NORSK: —Løping er en kunst, mener Christopher McDougall. Hans bok «Født til å løpe» er nylig utgitt på norsk. Foruten en skildring av den eksotiske tarahumara-stammen i Mexico møter forfatteren en rekke særegne personer fra løpingens forunderlige verden. Fredag opptrer han i «Skavlan». Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Mil etter mil. Dag ut og dag inn. For fornøyelsens skyld, etter modell av en meksikansk løperstamme som kalles tarahumaraene. Uten stoppeklokke, bare utstyrt med et åpent sinn og et naturlig løpesett.

Når amerikaneren Christopher McDougall snakker om løping, er det så man får akutt lyst til å slå ut håret og legge ut på landeveien. Boka hans «Født til å løpe» er under utgivelse i 20 land og er blitt den rene bibel for den løpende delen av jordas befolkning.

Ultramaraton - Selv sprang jeg ikke aktivt før i 2005. Da kom jeg i kontakt med en mann som het Eric Orton, som var dypt fascinert av tarahumara-stammen og deres løpende livsstil. Han påsto at jeg i løpet av ni måneder kunne trene meg sterk nok til å løpe ultramaraton i de meksikanske fjellene.

- Ultramaraton?- Det er en betegnelse på ethvert løp som er lengre enn en maraton, for eksempel åtte mil. Maraton er blitt en slags sprint. Alle snakker om tida de løper på. Når du løper ultramaraton, er ikke tida viktig. Det er distansen som teller. Den er imponerende nok. Du fjerner deg fra presset fra klokka. Orton fikk rett. Etter ni måneder var jeg i stand til løpe i fire timer uten problemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer