KILEVINK: Den danske professoren, Svend Brinkmann, gir alle verden selvhjelpsbøker en perfekt kilevink med boka «Stå imot» som er ute ppå det norske markedet i dag i denne nasjonen som også leser drøssevis med selvhjelpsbøker for å finne ut at det meste som står i dem, kanskje, ikke holder vann. Eller? Foto: Nina Hansen
KILEVINK: Den danske professoren, Svend Brinkmann, gir alle verden selvhjelpsbøker en perfekt kilevink med boka «Stå imot» som er ute ppå det norske markedet i dag i denne nasjonen som også leser drøssevis med selvhjelpsbøker for å finne ut at det meste som står i dem, kanskje, ikke holder vann. Eller? Foto: Nina HansenVis mer

Er du en av de mange som bruker tid, mye penger og tror du kan få et annet og langt bedre liv via tonnevis av selvhjelpsbøker?

Vi må slutte å finne oss selv.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det eksisterer en utbredt populær-psykologisk forestilling i vår kultur om at det egentlige jeget - selvet, kjernen, eller hva vi nå kaller det - finnes inne i oss selv, og at sosialiseringen og andre menneskers krav skaper et falskt jeg som må overvinnes.

Skeptisk til ideen om den indre stemmen

I 1960- og 1970-årene ble «selvrealisering» navnet på den prosessen det er å skrelle av seg sitt falske jeg og lære å lytte til den indre stemmen igjen, kjenne etter, og dermed bli mer ekte.

Jeg mener det er grunn til å være skeptisk til ideen om den indre stemmen. Dessuten kan man jo spørre seg hvorfor det er det som er inni oss, som aller mest er oss selv.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn