Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Er du en god høytleser, kan denne ABC-boka gi leselyst

ABC i ny drakt.

SKJELL MED HALE: Kuskjellet har fått kuhale, og ligner plutselig på en Q, i Erna Osland og Inger Lise Belsviks ABC-bok. Utsnitt av illustrasjon fra boka
SKJELL MED HALE: Kuskjellet har fått kuhale, og ligner plutselig på en Q, i Erna Osland og Inger Lise Belsviks ABC-bok. Utsnitt av illustrasjon fra boka Vis mer

ABC-bøker er ikke en sjanger med lange tradisjoner for spennende fortellinger. De har vært bruksbøker som skal lære barn å lese, men har ikke nødvendigvis lært dem å like å lese.

Nå har vi fått to nye bøker som kan snu trenden: Mari Kanstad Johnsens bragenominerte «ABC» på bokmål, og Erna Osland og Inger Lise Belsviks «Bokstavsommaren» på nynorsk.

Sistnevnte er et samarbeid med Nynorsksenteret og Lesesenteret, og opprinnelig laget som ressursmateriell for barnehagene.

Gaver fra havet

I likhet med Johnsens bok, som vi anmeldte til en femmer i fjor, er også Osland og Belsviks bokstaver omkranset av en sammenhengende fortelling: Zara (5) får i oppdrag å passe på storebror Styrk mens han snorkler. Hvis snorkelen forsvinner, skal hun blåse i tubaen hans, så mora hører det fra kontoret. Oppgaven blir fort kjedelig, men så lover Styrk å finne en gave til henne hver dag – én for hver bokstav i alfabetet.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?