Er du en Knutsen eller Ludvigsen?

Neste helg avholder Riksteatret audition.

NY FORESTILLING:  Ellen Horn og Øystein Dolmen gleder seg til en ny Knutsen og Ludvigsen-forestilling til neste år. Nå søker Riksteatret dyktige skuespillere til de ulike rollene. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
NY FORESTILLING: Ellen Horn og Øystein Dolmen gleder seg til en ny Knutsen og Ludvigsen-forestilling til neste år. Nå søker Riksteatret dyktige skuespillere til de ulike rollene. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet):Neste år skal en ny generasjons «Knutsen og Ludvigsen» spille de folkekjære karakterene på scenen på Riksteatret, og videre over hele Norge.

De har bare ikke blitt funnet enda.

- Vi i Riksteatret ønsker å gi gode teatertilbud til barn, understrekte teatersjef Ellen Horn under Riksteatrets høstlansering.

Neste helg avholder Riksteatret audition. Da skal rollene som Knutsen og Ludvigsen bekles. I tillegg leter teateret etter skuespillere som kan spille både dyr og andre rare figurer.

«Tullinger» - Jeg og Gustav var veldig heldige. På et punkt dukket karakterene Knutsen og Ludvigsen opp, kanskje med en del av de egenskapene som vi selv hadde, men som vi ikke helt ønsket å vedkjenne oss, fortalte Øystein Dolmen - eller «Knutsen», som mange kjenner han som.

Duoens andre halvdel - Gustav Lorentzen døde av hjertestans tidligere i år, 62 år gammel. Han var med på å planlegge forestillingen.

- Jeg og Gustav lot tullingene Knutsen og Ludvigsen gjøre hva de ville, uten at vi trengte å ta ansvar for det, lo Dolmen.

Ingen forskjell Han har ikke sett på det som et problem å spille for barn, tross det faktum at de kanskje kan være det mest kritiske publikummet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer