Er du en Knutsen eller Ludvigsen?

Neste helg avholder Riksteatret audition.

NY FORESTILLING:  Ellen Horn og Øystein Dolmen gleder seg til en ny Knutsen og Ludvigsen-forestilling til neste år. Nå søker Riksteatret dyktige skuespillere til de ulike rollene. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
NY FORESTILLING: Ellen Horn og Øystein Dolmen gleder seg til en ny Knutsen og Ludvigsen-forestilling til neste år. Nå søker Riksteatret dyktige skuespillere til de ulike rollene. Foto: Erling Hægeland/DagbladetVis mer

|||(Dagbladet):Neste år skal en ny generasjons «Knutsen og Ludvigsen» spille de folkekjære karakterene på scenen på Riksteatret, og videre over hele Norge.

De har bare ikke blitt funnet enda.

- Vi i Riksteatret ønsker å gi gode teatertilbud til barn, understrekte teatersjef Ellen Horn under Riksteatrets høstlansering.

Neste helg avholder Riksteatret audition. Da skal rollene som Knutsen og Ludvigsen bekles. I tillegg leter teateret etter skuespillere som kan spille både dyr og andre rare figurer.

«Tullinger» - Jeg og Gustav var veldig heldige. På et punkt dukket karakterene Knutsen og Ludvigsen opp, kanskje med en del av de egenskapene som vi selv hadde, men som vi ikke helt ønsket å vedkjenne oss, fortalte Øystein Dolmen - eller «Knutsen», som mange kjenner han som.

Duoens andre halvdel - Gustav Lorentzen døde av hjertestans tidligere i år, 62 år gammel. Han var med på å planlegge forestillingen.

- Jeg og Gustav lot tullingene Knutsen og Ludvigsen gjøre hva de ville, uten at vi trengte å ta ansvar for det, lo Dolmen.

Ingen forskjell Han har ikke sett på det som et problem å spille for barn, tross det faktum at de kanskje kan være det mest kritiske publikummet.

- Vi har aldri merket forskjell på barn og voksne. Vi er alle mennesker, og vi er alle mer like enn vi tror, mente han.

Fredag arrangeres det minnekonsert for Gustav Lorentzen i Oslo Konserthus. Da skal både Øystein Dolmen, Arve Tellefsen og Kaare Ørnung, blant mange andre, opptre til ære for den avdøde artisten.