Er du fortsatt på dealer\'n?

Det er spennende og deilig å være på dealer\'n, mener Tale Stoa (16) og venninnene. Problemet er at man ikke alltid vet om man er på dealer\'n eller ei.

Hva skjer\'a?

-  Å være på dealer\'n er at du holder på med noen og sjekker ut om det funker med den personen, sier Tale som går allmennfag, første klasse, på Hartvig Nissen videregående skole på Frogner i Oslo. Hun sitter sammen med venninner i skolegården i sola. -  Det er mer spennende å være på dealer\'n enn å være sammen. Det er mer riski. Du vet ikke hvor du har den andre personen, sier klassevenninnen Tone.

-  Å rote litt i fylla gjelder ikke, mener Tale.

-  Men hvis dere roter flere ganger i fylla, kan dere bli på dealer\'n, sier Susanne.

-  Ikke nødvendigvis. Det spørs hvordan det funker, det kan jo hende det bare er en flørt. Du kan rote med en person uten å være på dealer\'n. Eller du kan være keen på en person uten at dere er på dealer\'n, sier Tale.

Festklining

Tale er nok litt forelsket nå. Er hun på dealer\'n?

-  Jeg vet ikke. Det er ikke alltid man vet.

 JENTESNAKK:  Tale vet ikke helt om hun er på dealer\'n eller ei for tida. Men det er ikke så farlig. Foto: Frank Karlsen
JENTESNAKK: Tale vet ikke helt om hun er på dealer\'n eller ei for tida. Men det er ikke så farlig. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Tale og Tone, Tale Christiane og Susanne er single og mer eller mindre på dealer\'n. Jentene er enige: Hvis hun og han møtes flere ganger bare de to, i helgene og utenom skole og fester, da er de sannsynligvis på dealer\'n.

-  Det er lettere å bli på dealer\'n på fest enn på skolen. Man flørter mindre på skolen enn på fest. Har du drukket, er du mer mottakelig, mener Tale.

-  Det er stress å være sammen med noen, da kan man ikke flørte med andre, sier Tone.

-  Det er et langt steg fra å være på dealer\'n til å være sammen. Ofte er det vanskelig å vite hvordan man går videre. Men er man først sammen, blir man jo knyttet til den personen, mener Tale.

Lett forelsket

Tale tror hun kommer til å gifte seg en dag. Men det er lenge, lenge til.

-  Jeg skal gjøre unna all moro og mange one-night-stands før det, sier venninna Susanne.

-  Moren min giftet seg da hun var 25 år og fikk første barn da hun var 26, sier Tale Christiane.

-  Herregud, tenk å leve sammen med samme personen hele livet, sukker Tale som mener hun blir ekstra lett forelsket om våren og at kyssing er viktig:

Kjemi og alt

-  Hvis man skal bli sammen, må kyssingen være veldig bra, sier hun.

-  Hvis den ene bruker skikkelig mye tunge og den andre mye lepper, kan det bli skikkelig krasj, sier Tale Christiane.

-  Tenner er det verste. Sånn skikkelig shark-attack. Noen gutter kan bare ikke kysse, mener Susanne.

-  Puh, det er mye som skal stemme. Kjemien og alt. Man må i alle fall kysse likt, sier Tale.