Podkast

Er du klar for 33 timer om 90-tallets beste filmer?

«Filmsamtalen» og «Filmfrelst» tøyer grensene.

UTØMMELIGE: Karsten Meinich, Thor Joachim Haga, Lars Ole Kristiansen og Sveinung Wålengen under en live-innspilling av podkasten «Filmfrelst» på Film fra Sør. Foto: Foto: Johnny Vaet Nordskog/Film fra Sør
UTØMMELIGE: Karsten Meinich, Thor Joachim Haga, Lars Ole Kristiansen og Sveinung Wålengen under en live-innspilling av podkasten «Filmfrelst» på Film fra Sør. Foto: Foto: Johnny Vaet Nordskog/Film fra Sør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Å være et sted hvor man er sårbar og erkjenner at det er vanskelig å skape, er ikke et dumt sted å starte.

Filmskaperne Joachim Trier og Eskil Vogts besøk i «Filmsamtalen» markerer seg raskt som en av årets mest givende tankeutvekslinger på en pratepod. Trier og Vogt, som har bygget sine karrierer i et tospann, understreker betydningen av at to fullvoksne menn tillater seg å tilbringe en hel uke med å innta film og musikk i idéfasen av et prosjekt.

Podkasten fra magasinet Rushprint ledes vekselsvis av Jon Inge Faldalen, Gry Rustad og Kai Schwind. Hva som venter i neste episode av «Filmsamtalen» er til tider i overkant uforutsigbart. Men her treffer trioen – mye takket være det gjestende tospannet – bredt i samtalen om kreativ prosess.

«Filmfrelst» er en beskrivende tittel på podkasten fra Montages, som publiserte første episode allerede før nettmagasinet var lansert i 2009. Panelet, ofte ført an av redaktørene Karsten Meinich eller Lars Ole Kristiansen, svinger fra å ta for seg det populærkulturelle til det smale og ytterst kredible. Fra Beyoncés visuelle album «Lemonade» til Andrej Tarkovskijs «Stalker», med andre ord. Diskusjonene etterlater liten tvil om panelets faglige ekspertise, og selv om vokabularet som oftest er lettforståelig, kan referanser fyke over hodet på en. Derfor er det befriende lite selvhøytidelig at paneldeltaker Roskva Koritzinsky evner å le av filmen «On the Silver Globe», et science fiction-prosjekt fra den tilsynelatende blytunge, ukrainske filmskaperen Andrzej Zulawski.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer