Er du klar for å elske som en svingende drage?

Wandrups utvalgte: Lær erotisk kunst og livsfilosofi av de gamle kineserne

EROTISK KUNST: Gammel kinesisk visdom rommer det meste, også fysisk kjærlighet.
EROTISK KUNST: Gammel kinesisk visdom rommer det meste, også fysisk kjærlighet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BOK: Å hente inspirasjon fra Østens tankegods er en klassisk øvelse for oss vestlige mennesker. Enten det gjelder filosofi, meditasjon, religion, erotikk, selvforsvar eller statsvitenskap byr tankegods fra Asia på utfordringer og aha-opplevelser.

Det dreier seg om kropp og sjel. I den forbindelsen kan to nyutkomne bøker anbefales. Jolan Changs bok «Kjærlighetens tao» kom første gang ut i 1978 og handler om eldgammel kinesisk elskovsteknikk. Det dreier seg om hvordan kjærlighetslivet bør være en perfekt forening av yin & yang ved hjelp av høyst praktiske råd.

Uvant for mange menn er trolig såkalt «ejakulasjonskontroll», der man øker nytelsen ved å rasjonere på antall utløsninger. Anbefalt er langvarig elskov med stadig skifte av stilling, hvorav 26 er anbefalt. De bærer navn som «Svingende drage», «Hoppende ville hester», «Mørk sangsikade klynger seg til en gren» og «Fuglfønix leker i en rød grotte». Praktiserer man riktig, øker sjansen for «et langt liv».

Boka «Veien» av Michael Puett og Christine Gross-Loh handler om «Kinesiske filosofer og læren om et godt liv». Her forklares hvordan annerledes tenkning kan hjelpe deg til å takle en moderne verden. «Det starter med de minste tingene i hverdagen, og derfra kan vi endre alt,» heter det. Mottoet er hentet fra Konfutse: «Det handler ikke om at Veien utvider menneskenes horisont; det handler om at menneskene utvider Veien.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer