KOMMENTARER

Politisk barometer:

Er du klar for dette, Jonas?

Opposisjonen har virkelig fått fart på sakene. Men til tross for ny jubelmåling utkrystalliserer det seg et komplisert storting for partiene på venstresida.

Gjør livet vanskelig: MDG og Rødt ville tilsammen fått 23 mandater på Stortinget dersom det var valg i dag. Det kan bli vanskelig for en rødgrønn regjering å overse dem fullstendig. Her hilser Une Aina Bastholm (MDG) og Bjørnar Moxnes (Rødt) triumferende. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Gjør livet vanskelig: MDG og Rødt ville tilsammen fått 23 mandater på Stortinget dersom det var valg i dag. Det kan bli vanskelig for en rødgrønn regjering å overse dem fullstendig. Her hilser Une Aina Bastholm (MDG) og Bjørnar Moxnes (Rødt) triumferende. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Opposisjonspartiene tar storeslem i Ipsos' ferske meningsmåling, utført for Dagbladet.

Hvis det var valg i dag ville Arbeiderpartiet (22,6), Sosialistisk Venstreparti (6,4), Senterpartiet (17,6), Miljøpartiet de Grønne (7,0) og Rødt (6,1) fått over to tredjedeler av mandatene på Stortinget.

Alt kan skje før neste valg, men trender og målinger, samt regjeringens vaklende reisverk, tyder på et maktskifte i 2021. Hvis denne målingen blir valgresultatet kan Ap, Sp og SV danne ny rødgrønn flertallsregjering alene, med 88 mandater.

Målingen er fornøyelig lesning for Ap-leder Jonas Gahr Støre. Verken han eller partiet har vist seg å være dyktige strateger i opposisjon, men styring kan de på Youngstorget.

Og rødgrønn-regjering har de gjort før. Maktbalansen er noe forrykket siden 2013, men det er gode grunner til å tro at det gamle trekløveret forholdsvis enkelt kan finne sammen igjen.

Frontene innad i regjeringen vil trolig være minst like harde som sist. Men hvis Solberg-regjeringens sprikende staur er den nye normalen, er Støre, Vedum og Lysbakken som rene brorskapet å regne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer