Er du klar for et gjensyn med disse to?

Jobber med oppfølger.

«EXCELLENT!»: Bill (Alex Winter) & Ted (Keanu Reeves) er glade i tidsreiser, rockemusikk og at folk oppfører seg hyggelig mot hverandre. Foto: Stella Pictures
«EXCELLENT!»: Bill (Alex Winter) & Ted (Keanu Reeves) er glade i tidsreiser, rockemusikk og at folk oppfører seg hyggelig mot hverandre. Foto: Stella PicturesVis mer

- Be excellent to each other! And party on, dudes!

Sannelig, tidsreisekomedien «Bill & Ted's Excellent  Adventure» om de to stonerne Bill og Ted fra 1988 hadde  visdom i hver replikk.

Nå kan det se ut som de to rotehodene vil få en sjanse  til å oppdatere livsfilosofien sin og øse den ut over et  nytt kinopublikum.

Alex Winter (som spilte Bill i filmene) prata nemlig med  Yahoo i forbindelse med slippet av thrilleren «Grand  Piano» nylig.

I intervjuet hadde han mye å si om den planlagte  tredjefilmen, etter at «Bill & Ted's Bogus Journey»  satte foreløpig punktum i 1991.

- Bill og Ted vil være noen-og-førti år gamle og voksne, eller ikke voksne. Det er veldig kult, og jævlig morsomt.

Langt unna
Ted ble spilt av Keanu Reeves, som i kjølvannet av  filmene ble en av de mest kjente skuespillerne i  Hollywood, med filmer som «The Matrix» og «Speed» blant  høydepunktene i karrieren.

Winter har på sin side hovedsaklig jobbet som  fjernsynsregissør for serier som «Betas», «Blue Mountain  State» og «Ben 10».

Winter, Reeves og de opprinnelige manusforfatterne Chris  Matheson og Ed Solomon har i årenes løp møttes med jevne  mellomrom og diskutert hvordan de kan gjenopplive  filmserien.

For fire år siden fant de omsider en inngang til å lage oppfølgeren om gutta som skulle redde verden med rockemusikk og tidsreiser.

- Dette kommer ikke til å føles som en omstart, sier Winter til Yahoo.

- Ideen er veldig gøyal: Hva om du er middelaldrende  uten å egentlig ha blitt voksen, samtidig du skulle  redde verden men kanskje, bare kanskje, du ikke har  klart det?

Siden den gangen er manuset skrevet ferdig, samtidig som  en produsent og regissør Dean Parisot (mannen bak sci- fi-komi-klassikeren «Galaxy Quest») har blitt knyttet  til prosjektet.

Det betyr likevel ikke at filmen dukker opp på kino med  det første.

- Vi er i den verdenen hvor produsenter er klare,  finansieringskilder er klare og vi bare skriver og  omskriver på manuset.

Vrien offentlighet
At gjengen bak de opprinnelige filmene ønsker å  gjenopplive serien har vært kjent en stund, noe Winter  ikke nødvendigvis bare er glad for.

- Det som jobber mot oss er at nyheten ble kjent. Det  var litt kjipt. Det tar lang tid å sette sammen en film.  Nå må vi bygge den i all offentlighet, som er greit. Jeg  synes bare synd på fansen som må følge med på denne  lange, kjedelige, uthalte prosessen.

Det er ikke første gang hovedrolleinnehaverne snakker om  oppfølgeren - i 2012 snakket for eksempel Keanu «Ted»  Reeves med GQ om planene.

- Et av poengene i fortellingen er at disse to  menneskene er blitt knust av ansvaret for å måtte skrive  den beste låta noensinne og endre verden. Og de har ikke  kart det.

Ifølge Reeves skal Bill og Ted reise inn i framtida for  å møte flere utgaver av seg selv som, stort sett,  klandrer dem for hvordan livene deres har blitt.

- De lever forferdelige liv. I en versjon er vi i  fengsel, i en annen versjon er vi på et slags  landeveismotell. Og de hater oss.

SJELESPILL: I «Bill & Ted's Bogus Journey» fra 1991 måtte kompisene spille en rekke spill med Døden for å slippe ut av dødsriket. Deriblant klassikeren Twister.
SJELESPILL: I «Bill & Ted's Bogus Journey» fra 1991 måtte kompisene spille en rekke spill med Døden for å slippe ut av dødsriket. Deriblant klassikeren Twister. Vis mer