Er du lei av å vente på toget?

Glem NSB, ta kontrollen selv.

(Dagbladet.no): Stadig flere uttrykker sin misnøye med NSB, og selskapets stadig dårligere evne til å ankomme plattformene til rett tid.


Men hvor bra hadde du klart deg, om du selv måtte ta kontrollen over en jernbane?

Togsimulatorer har ekstistert i lang tid, side om side med simulatorene som tar for seg biler, fly, båter og mer til. Dette til stor lykke for såkalte railfans - også kjent som trainspottere.


«Railfan 2» ble nylig utgitt til PlayStation 3 i Japan, bare et halvt år etter at det første spillet i serien kom. Og dette er garantert ikke rett kost for adrenalinsøkende actionfantaster - her går det rett fram, på skinner. Ikke kan du spore av, engang.

I den første utgivelsen kunne man styre tog langs Taiwans hurtigtogspor, i det 720 kilometer lange strekket mellom Taipei og Kaoshiung. For de som ikke synes hastigheten er det viktigste, var også «Brown Line» i Chicago med i spillet.


Simulatoren går i all enkelthet ut på å få toget fram i tide, og stoppe på rett sted på perrongen. Når du er framme kan du ta en velfortjent pause, og lære litt om stedets særegenheter og matkultur. Høres spennende ut?

Hele togturen er filmet med et 1080p HD-kamera, og det at du faktisk styrer en video mer enn et spill synes når du stopper på perrongen: Stopper toget, stopper også all bevegelse på perrongen.

I oppfølgeren får du mulighet til å kjøre tog mellom Nangang og Kaohsiung, fortsatt i Taiwan.


Kanskje ikke overraskende er «Railfan»-spillene kun utgitt i Japan, og det virker ikke som om Sony har planer om å utgi spillet i Europa. Men med suksessen «Sid Meier\'s Railroad Tycoon»* hadde, hadde det kanskje vært en tanke?

* Om du ikke har spilt dette, kan du laste det ned gratis herfra.