Er du misfornøyd med samfunnet?

Da kan du rømme inn i nye «SimCity».

(Dagbladet.no):- Spill Gud, skrev Dagbladet om «SimCity» i 2000, og akkurat den tankegangen har gjort «SimCity»-serien til en av de mer populære i spillverdenen.

I dag røper produsent Electronic Arts (EA) detaljene om den femte versjonen av det populære strategispillet, noe vi fikk nyss om allerede forrige uke.

Kort fortalt skal du i «SimCity Samfunn» fortsatt bygge byer, men det nye er at du dessuten kan «skape kulturer, sosial oppførsel og miljøer» som det heter i pressemeldingen.

Studiosjef Rod Humble i EA skriver videre at han selv bruker sin virtuelle makt til å bygge alt fra aggressive politistater der avvikerne havner på anstalt, til små økologiske samfunn i tropene.

Forrige utgave av SimCity fikk en femmer i Dagbladet og spillanmelder Snorre Bryne skrev følgende:

«Spillet lokker med at du kan spille Gud, og kringkaste din vrede over innbyggerne ved hjelp av vulkaner og andre katastrofer. Moro for en stund, det, men de fleste vil nok kvie seg for å ødelegge det de har brukt så mye tid og krefter på å bygge opp. Det er tross alt der spillets styrke ligger, at man higer etter en velsmurt og pulserende by».

Du kan trygt tolke pressemeldingen at du som Gud fortsatt er kjernen i spillet. Det nye er at Guds glede og vrede kan manifesteres via funksjoner der du kombinerer bygninger som produserer eller forbruker ressurser EA kaller Sosiale energier:

«Hvordan du blander og kombinerer disse ressursene - industri, rikdom, lydighet, kunnskap, hengivenhet eller kreativitet - avgjør den sosiale energien til byen din. Blir byen din glad og kreativ, åndelig og kunnskapsrik, blir den rik og mektig eller lydig og underkuet?», skriver EA.

DIN BY? EA kaller dette skjermbildet for den «hjemsøkte byen». Alle foto: ELECTRONIC ARTS
DIN BY? EA kaller dette skjermbildet for den «hjemsøkte byen». Alle foto: ELECTRONIC ARTS Vis mer

«SimCity»-serien har ifølge EA solgt over 17 millioner eksemplarer og «SimCity Samfunn» er ventet i butikken i november 2007.