Er du nysgjerrig på spillenes historie?

Ny dokumentar-serie i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE ALLER FLESTE betrakter dataspill som et relativt nytt fenomen. Sammenlignet med mer etablerte kulturformer som musikk, litteratur, teater og film har de nok helt rett - men spillenes historie strekker seg likevel lengre tilbake enn mange er klar over.

I den nye dokumentarfilmserien «I, Videogame», som har premiere på Discovery Channel klokka 22.00 i kveld, får du et godt innblikk i hvordan spillindustrien har vokst ut av sin spede barndom til å bli en gigantindustri.

DEN FØRSTE EPISODEN av den britiske serien tar for seg de første årene. Militærmaktene på hver sin side av den kalde krigen rustet opp sine forsvar, men ut fra dette teknologispranget dukket også de første dataspillene opp.

- Den kalde krigen var ikke annet enn en simulering, men spilleren kunne ikke kontrollere missilene. Folk liker forutsigbare verdener med forutsigbare resultater, forteller Atari-skaper Nolan Bushnell om en av hovedgrunnene til at teknologien ble brukt til å skape spill.

FOR HVA ER ikke mer naturlig enn at det i en tid da hele verdenen fryktet at en statsleder skulle trykke på «den store, røde knappen», dukket opp en mulighet for å ha det moro med knappetrykking?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer