Er du på TV?

Synnøve Skarbø og TVNorge har begynt å filme vanlige folk fra de står opp om morgenen - med skjult kamera.

Men det er ikke sikkert det er så ille som det høres ut. Opptakene er til programmet «Make My Day» på TVNorge, der en intetanende person blir overlesset med opplevelser i en hel dag. Noen får møte favorittskuespilleren, andre får en drømmereise.

- Jeg synes det er et fantastisk konsept. Dette er «feel-good»-TV på sitt beste. Vi følger en person en hel dag, og utsetter personen for gledelige opplevelser som de tror er tilfeldige. Men alt er selvfølgelig regissert på forhånd, sier Synnøve Skarbø.

Overveldet

Konseptet er hentet fra England. TVNorge har planlagt tolv programmer, og opptakene er allerede i gang. Kanalen har alliert seg med venner og bekjente av personen som skal filmes, for å få vite hva han eller hun drømmer om.

Skarbø er ikke redd for at menneskene som blir filmet vil ta det ille opp.

- Så langt har alle blitt helt overveldet. Ingen har reagert negativt, sier hun til Dagbladet.no.

Det er ikke klart når programmet har premiere, men det kommer på TV-skjermene i løpet av høsten.

Bruker synske i drapssaker

I dag presenterte TVNorge høst-programmet sitt for pressen. Elin Tvedt er tilbake allerede 5. september med en vinterversjon av «71 grader nord». Sigurd Sollien har mistet sin Silje, men mener han klarer brasene selv i programmet «Sigurds verden».

I tillegg skal blant andre Siw Anita Andersen og Atle Antonsen more oss med det noe utradisjonelle magasinprogrammet «På klozz hold», som kommer på skjermen 19. september.

Det mest kontroversielle programmet på TVNorge denne høsten, er uten tvil «Fornemmelse for mord». Programmet setter søkelyset på uløste drapssaker i Norge, og skal bruke synske personer for å prøve å løse sakene.

- Det er for tidlig å si hvilke saker som kommer på skjermen, men vi kommer ikke til å produsere noe uten at de pårørende gir sitt samtykke. Politiet har stilt seg svært positive til programmet, men de er opptatt av at det ikke framstilles som om de har leid oss inn for å gjøre dette, sier produsent Lars Finnland.

Ozzy

TVNorge har vært flinke til å kjøpe inn utenlandske programmer som skal kapre de unge voksne denne høsten. Rockelegenden Ozzy Osbourne og familien hans kommer på skjermen i det noe spesielle reality-programmet «The Osbournes».

Programmet har blitt en kjempesuksess for MTV, og andre superstjerner tigger om å få gjøre noe liknende.

Fra 20. august og hver tirsdag utover kan alle matinteresserte kose seg med superkokken Jamie Oliver, mens komiserien «To, fire - sex» begynner 5. september.

Kanalen har også kjøpt inn andre serier som «Ungkaren», «TV To Go», «That's My Bush» (fra folka bak South Park), «Banzai» og «Hollyoaks».

Norsk jackass

På tampen av pressekonferansen viste TVNorge et klipp fra det som kan bli den norske arvtakeren til «Jackass» - det utskjelte MTV-programmet der folk bader i kloakk og sprayer seg med pepperspray. Programmet heter «Judas», og vi fikk blant annet se to programledere som klarte å lure en kvinne til å tro at hun fikk plukke med seg så mange varer gratis i en butikk i løpet av et par minutter.

Den stakkars kvinnen løp som en gal gjennom butikklokalet og plukket varer, mens programlederne forduftet. Kvinnen ble selvfølgelig stoppet av en sikkerhetsvakt på utsiden av butikken...

TVNORGE-FJESENE: Christopher Dons (været), Atle Antonsen (På klozz hold), Synnøve Skarbø (Make my day), Arnulf Refsnes (været), Sigurd Sollien (Sigurds Verden), Mette Fossum Beyer (Nyheter), Ove Christian Owe (Muldvarpen). Foran: Elin Tvedt (71º nord) og Nikis Theophilakis (På klozz hold)
71 GRADER NORD: Elin Tvedt skal lede seerene gjennom 13. program med reality-serien 71º nord.