Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Er du sith, jedi, droide, kyborg eller monstrøs kjempesnegle?

Vi jakter på Norges største Star Wars-fan!

(Dagbladet): Star Wars-fans er ikke verdens beste fans. De er galaksens beste fans!

Og vi lurer på om det er nettopp deg som utpeker deg som Norges største Star Wars-fan.

Her kan du bli kjent med noen av de som har meldt seg på jakten vår så langt. Kjenner du deg igjen i lidenskapen deres?

Ekte nerdekjærlighet Ann Catrin Molnes og Einar Rasmusen lever nerdedrømmen ut til det fulleste, sammen!

Kjæresteparet er like oppslukte av Star Wars som de er av hverandre.

- Sammen har vi en ganske bra Star Wars-samling, inkludert våpen, sier Ann Catrin.

Årets sommerferie tilbrakte de likså godt på Lake Como i Italia.

Det romantiske stedet er velkjent blant fans som location for Padme Amidala og Anakin Skywalkers bryllup i Star Wars Episode II: Attack of the Clones.

Paret er ihuga cosplayere, og vi aner et lite trekantdrama i kulissene.

For selv om Ann Catrin kler seg ut som Padme, er det ikke dermed sagt at hennes gemal er Anakin.

Einar kler seg nemlig ut som Obi-Wan Kenobi - jediridderen som vansiret Anakin mot slutten av Episode III: Revenge of the Sith!

Ann Catrin forteller om planene for The Force Awakens - og etter:

DEN STØRSTE KJÆRLIGHETEN: Ann Catrin og Einar cosplayer som Padme og Obi-Wan. Øverst til høyre er de på romantisk Star Wars-ferie. Foto: Privat
DEN STØRSTE KJÆRLIGHETEN: Ann Catrin og Einar cosplayer som Padme og Obi-Wan. Øverst til høyre er de på romantisk Star Wars-ferie. Foto: Privat Vis mer

- Vi skal også kle oss ut til den store premieren, og er i full sving med å lage kostymer. Og dersom vi en dag gifter oss, blir det absolutt stormtroopers i bryllupet, avslutter Ann Catrin.

Følg med på instagrammen til Ann Catrin, norwegianbellaswan for mer nerdekjærlighet!

Sparte på emballasjen Joachim Næss fra Moss fikk Star Wars servert via SAS. 

- Det første jeg husker var at jeg så var TV-seriene Ewoks og Droids, forteller Joachim. Senere leide min far alle filmene på VHS og så de sammen med meg. Da var jeg solgt. Pappa jobbet i SAS, dette gjorde det lettere å få tak i spennende ting fra rundt omkring i verden. Jeg fikk også være med på turer!

Joachim har nå leiligheten dekorert med fantastisk Star Wars-memorabilia, som et flipperspill og Yoda i 1:1-skala.

Men mye av samlingen opparbeidet han seg allerede som barn.

- Det var pappa som oppfordret meg til å ta vare på eskene til det meste jeg kjøpte - noe jeg ikke angrer på i dag. Har i senere tid fått en del venner som deler samme lidenskap som meg. Vi drar på events, samler og hjelper hverandre med med hobbyen vår.

Joachims datter digger en mørk ridder. Hvem? Ikke Darth Vader.

PÅ GUTTEROMMET: Voksenversjonen av Joachim Næss (i Darth Vader-hjelm) er glad for at 1996-versjonen av ham tok godt vare på Star Wars-samlingen. Foto: Privat
PÅ GUTTEROMMET: Voksenversjonen av Joachim Næss (i Darth Vader-hjelm) er glad for at 1996-versjonen av ham tok godt vare på Star Wars-samlingen. Foto: Privat Vis mer

- Jeg har vært gift i fem år og vi venter vårt andre barn i mars. Min datter på fire har vel blitt litt påvirket av min hobby og kan ganske mye fakta om Star Wars, men merkelig nok er hun mest opptatt av Batman for tiden!

Fikset førpremiere for kompisgjengen Andre Pedersen forteller om hvordan han med en solid dose kreativitet og stå-på-vilje fikk overtalt kinosjefen for Kongsberg kino til litt særbehandling før Star Wars Episode IV: A New Hope-relanseringen.

- Jeg har, helt siden jeg fikk mitt Rebel Transporter-leketøy i 1983, vært en dedikert Star Wars-fan.

- I 1997, da de orginale filmene skulle vises på kino igjen, kontaktet jeg Kinosjef Ola Lund og spurte hva som skulle til for at vi, en liten gruppe kompiser, kunne se filmen noen timer før premieren, helt for oss selv. Det var i utgangspunktet ikke stuereint. Etter en hyggelig samtale måtte jeg legge på røret og tenke ut noe lurt.

Actionfigurdekorasjon som trekkplaster - En kamerat, Kjell Gunnar, skulle være med. Han har en stor samling med Star Wars-figurer, og vi ble enige om at jeg skulle selge inn ideén om at vi kunne lage en utstilling i billettluken. Jeg solgte inn ideen min for kinosjefen igjen, han kjøpte den! Dagen etter møtte vi opp i kinoen, med figurer, romskip, poser med sand, fiskesnøre og lim. Vi gjorde om hele billettluken til planeten Tatooine, med figurer på bakken og romskip flygende over.

Kompisgjengen fikk kinoen til å endre billettene, slik at Yoda-sitatet «Do or do not, there is no try» sto på alle billettene.

- Vi møtte opp på kinoen, på premieredag, og fikk se den klokka 12 på formiddagen, med ekstra trøkk i lydanlegget. I årene og filmene som fulgte fikk jeg lov til å bli med Kongsberg kino på pressevisningene som var på Colosseum i Oslo. Jeg er utrolig takknemlig, for en unggutt i 20-årene var dette veldig stort! 

UFORGLEMMELIG KINOOPPLEVELSE: Andre Pedersen har tatt vare på dette avisutklippet, datert 24. mars 1997. Laagendalsposten foreviget guttegjengens fantastiske Star Wars-kinoopplevelse! Foto: Privat
UFORGLEMMELIG KINOOPPLEVELSE: Andre Pedersen har tatt vare på dette avisutklippet, datert 24. mars 1997. Laagendalsposten foreviget guttegjengens fantastiske Star Wars-kinoopplevelse! Foto: Privat Vis mer

• Er du Norges største «Star Wars»-fan? Del dine historier, bilder eller videoklipp på Twitter eller Instagram med hashtagen #vierstarwars eller send en e-post til konkurranse@dagbladet.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media