Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Er du vinneren av 50 000 kroner?

Vinneren av Aschehoug og Narvesens skrivekonkurranse har ikke meldt seg.

(Dagbladet.no): Aschehoug og Narvesen kåret for flere uker siden historien «Appelsiner» til vinner av skrivekonkurransen «Norge skriver», som hadde en førstepremie på 50 000 kroner. Problemet er er at forfatteren av vinnerhistorien ennå ikke har meldt seg, skriver VG Nett.

- Dette er litt underlig, da. Vi aner ingenting om vinneren, sier Even Råkil, kommunikasjonsdirektør i Aschehoug.

Best av 400

Juryen, som besto av forfatter Unni Lindell, forlagsdirektør Christian Kjelstrup i Aschehoug og Cecilie Kjenes i Narvesen syntes «Appelsiner» var en grundig og god tekst, og kåret den til vinner blant omtrent 400 innsendte bidrag.

Teksten ble sendt inn via G-mail og uten noen som helst opplysninger om avsenderen, og gjentatte forsøk på å kontakte vinneren via e-postadressen har vært mislykkede.

Etterlysning

Mandag denne uka gikk Aschehoug og Narvesen ut med en etterlysning i håp om å komme i kontakt med vinneren.

- Vi ønsker å gi forfatteren beskjed om at vedkommende har skrevet den beste teksten, og at det ligger en pengesum og venter, sier kommunikasjonsdirektør Råkil, som håper at etterlysningen skal lede til at vinneren melder seg.

Faksimile: Etterlysningen fra «Norge skriver»s hjemmeside
Faksimile: Etterlysningen fra «Norge skriver»s hjemmeside Vis mer

På spørsmål om det er mulig for svindlere å lure til seg prispengene, svarer Råkil:

- Vi sitter med en grundig tekst som vedkommende må kunne identifisere ganske greit, sier kommunikasjonsdirektøren, som opplyser at han aldri tidligere har opplevd at vinneren av en skrivekonkurranse ikke har meldt seg.

- ALDRI OPPLEVD LIKNENDE: Kommunikasjonsdirektør i Aschehoug Even Råkil.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling