TIDLIGERE STATSMINISTER: Stoltenberg med fornavn Jens har skrevet bok. Der utleveres det interne konflikter. Ikke noe voldsomt, men likevel betenkelig, skriver Tore Berger. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.
TIDLIGERE STATSMINISTER: Stoltenberg med fornavn Jens har skrevet bok. Der utleveres det interne konflikter. Ikke noe voldsomt, men likevel betenkelig, skriver Tore Berger. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.Vis mer

Debatt: Etikette

Er dyneløfting blitt normalen?

Det har nemlig blitt en trend å skrive historier med utlevering - et tegn i tiden.

Meninger
Tore Berger, servicearbeider og utgiver av boka «Service?»
Tore Berger, servicearbeider og utgiver av boka «Service?» Vis mer

Det kan se ut som om dyneløfting igjen er blitt en populær folkesport her oppe i det hellige nord. Se og Hør fikk jo kjørt seg tidligere, men så ble det vel etterhvert vanlig å gå inn i privat sfære? Det kan virke som taushetsplikt og taushetsfornuft kun forefinnes i ordbøker og Politiets sikkerhetstjeneste.

Stoltenberg med fornavn Jens har skrevet bok. Der utleveres det interne konflikter. Ikke noe voldsomt, men likevel betenkelig. Mannen var vår øverste leder. Det har nemlig blitt en trend å skrive historier med utlevering - et tegn i tiden.

Selv HMK Harald V sine egne ansatte brøyt sin strenge taushetserklæring da de kunne informere massene om både raking av tang og annet forefallende arbeid som kom på kant av et ellers så korrekt arbeidsbudsjett. Med fare for å tråkke på ømme tær så stopper vi her, de tåler det nemlig.

Med virke innenfor servicenæringen i noen titalls år har man da sett, og ikke minst hørt, mye. Kjendiser, kongeligheter, politikere. I utfoldelse, i feil armer, eller i pinligheter av høyst personlig karakter. Felles for de alle er at de er gjester. Med min og mine kollegers fulle taushet innenfor lovverkets rammer.

Hverdagsetikette - man utleverer da aldri sine gjester?

Servicenæringen er kanskje lavkaste for noen, underbetalt for andre og samfunnets knelende tjenere for noen få høyerestående utleveringsspekulanter. Likevel, i utlevering og på kriminalspråket «tysting», er muligens mange av oss nummer én.

«Tre kan holde på en sannhet om to av dem er døde…» Ha en smilende servicehøst!