Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Er e-bøker bøker?

- Nei, mener Cappelens administrerende direktør Sindre Guldvog. Men når det gjelder moms, får pipa en annen låt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guldvog ser ikke på salget av Ingvar Ambjørnsens siste bok over nettet til redusert pris som noe problem i forhold til bransjeavtalen.

Siden e-bøker ikke betraktes som bøker, rammes det heller ikke av avtalen om fastpris. Dette var konklusjonen etter et styremøte i Forleggerforeningen tirsdag.

Imidlertid er e-bøker plutselig bøker igjen i spørsmålet om moms. Ifølge Aftenposten har verken Aschehoug eller Cappelen, de to aktørene på e-bokmarkedet i Norge for tida, momsbelagt sitt e-boksalg.

Cappelen la fredag ut sitt ettbindsleksikon gratis på nettet. Så langt har seks tusen personer brukt leksikonet hver dag.

- Dette er vi svært godt fornøyd med, sier forlagssjed Haavard Nordlie til Aftenposten.

Men litterær avdeling ønsker ikke å oppgi tallene for Ingvar Ambjørnsens prosafortelling «Dronningen sover», som er tilgjengelig for nedlasting fra Cappelens hjemmeside.

Forlegger Anders Heger sier imidlertid at han er svært fornøyd med oppslutningen, selv om tallene ikke kan måle seg med Caplex' sifre.

BOK: Er e-bøker bøker?