Er en psykiatrisk pasients liv mindre verd?

Ingen viste medlidenhet med berørte parter da en psykiatrisk pasient mistet livet forrige uke.

FORVENTET REAKSJON: «Vi i LPP forventet en reaksjon av medlidenhet og empati/ innlevelse fra helsemyndighetenes side, men ble bare henvist til systemets struktur i stedet for medmenneskelige hensyn, og beskjed om at forandringer var unødvendige», skriver kronikkforfatteren. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen/Scanpix
FORVENTET REAKSJON: «Vi i LPP forventet en reaksjon av medlidenhet og empati/ innlevelse fra helsemyndighetenes side, men ble bare henvist til systemets struktur i stedet for medmenneskelige hensyn, og beskjed om at forandringer var unødvendige», skriver kronikkforfatteren. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som tidligere terapeut i en psykiatrisk avdeling, husker jeg uttalelsen fra avdelingsoverlegen etter at en pasient hadde begått selvmord: «Det er slikt som skjer i psykiatrien». Så snudde han seg og gikk.

Tap av en pasient eller en medpasient fører normalt til at vår medlidenhet blir aktivisert, selv om vi vet at det verste ikke alltid kan unngås. Dersom vi kommer i en situasjon der fokus på regler og systemet blir viktigere enn genuin interesse for pasientene og de pårørende, ja, da er det noe alvorlig galt med det norske helsevesen.

Tragedien som rammet Norge den 22. juli har forårsaket dyptfølte sorgreaksjoner og sympatierklæringer fra de politiske lederne i Norge. Forrige fredag ble to menn drept i brannen på hurtigruteskipet «Nordlys». Selskapets direktør beklaget umiddelbart tapet av to nære medarbeideres liv i media.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer