DEBATT

Er feminismen ved veis ende?

Kvinnefronten løper patriarkatets ærend når de ekskluderer andre enn kvinner.

FOR KVINNER: Hvem sin feminisme er det egentlig Kvinnefronten diskuterer? spør artikkelforfatteren.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
FOR KVINNER: Hvem sin feminisme er det egentlig Kvinnefronten diskuterer? spør artikkelforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har debatten pågått om hvorvidt det er en kulturell bommert å tolke avkledde, hodeløse kvinnekropper på storskjerm som sexistisk og om det er ok at en mann på 47 år kaller en 19 år gammel jente for knulledukke på riksdekkende radio. Store deler av feminist-Norge er lettere forbannet, og karakteristikker som smaksdommere og deltagere i runkeringer går høyt.

For hvem sin feminisme er det egentlig de diskuterer? Hvite middelklassekvinner med høyere utdanning, alle heterofile som dagen er lang?

Er feminismen ved veis ende?

Magasinet FETT har 10-årsjubileum i år, og vil på lørdag 6. september arrangere en jubileumskonferanse. Dette synes jeg er fett. Noe jeg derimot synes er mindre fett er at en venn av meg som undersøkte muligheten for medlemskap i Kvinnefronten (som eier FETT) fikk beskjed om at trans* ikke kunne bli medlem. Hen ble nektet adgang til herberget, fordi hen ikke definerer seg som kvinne. Det er vedtektsfestet at medlemskap kun gis kvinner, og dermed er det bare kvinners privilegie å delta på den politiske arenaen. Paragrafen definerer ikke om det er snakk om juridisk kjønn, selvopplevd kjønn eller sosialt kjønn, men det kan kanskje forklares ved at Kvinnefronten ligger litt bakpå og ikke helt skjønner forskjellen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer