Enver Djuliman: «Forsoning»

Er forsoning mulig i en nådeløs verden? Enver Djuliman har skrevet en grunnbok til dem som forsøker

Hvordan leve videre.

FRED? Enver Djulimans bok om fredsbygging etter krigshandlinger kom ut tidligere i år, og er fortsatt svært aktuell. Bildet viser syrere som venter på evakuering fra den østlige delen av Aleppo 18. desember. Foto: NTB SCANPIX
FRED? Enver Djulimans bok om fredsbygging etter krigshandlinger kom ut tidligere i år, og er fortsatt svært aktuell. Bildet viser syrere som venter på evakuering fra den østlige delen av Aleppo 18. desember. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Er det mulig å nå fram til en forsoning, eller kanskje bedre, en utsoning, etter massiv vold? Hva er egentlig forsoning? Er forsoning annerledes enn tilgivelse? Er unnskyldninger en vei å gå? Hva er egentlig forholdet mellom disse måter å forholde seg til urett på? Dreier dette seg dypest sett om å kakke hull på fanatikere – og er det mulig? Hvordan skal vi forhode oss til folk som plutselig dreper barndomsvenner og naboer?

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer