Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Forsvaret i nord

Er Forsvaret rett og slett klimaflyktninger?

Jeg må få minne om at under andre verdenskrig var det her i nord den virkelige krigen i Norge foregikk, med storpolitikken som bakteppe. 

BARSKT I NORD: - Er forsvaret klimaflyktninger? spør artikkelforfatteren. Fjelloverganger, veistrekninger og fergeavganger var innstilt både i Nord-Norge og i Trøndelagsfylkene søndag. Bildet er fra Statens Vegvesens webkamera på Saltfjellet, hvor det var stengt og seinere kolonnekjøring søndag. Foto: Statens vegvesen / NTB Scanpix
BARSKT I NORD: - Er forsvaret klimaflyktninger? spør artikkelforfatteren. Fjelloverganger, veistrekninger og fergeavganger var innstilt både i Nord-Norge og i Trøndelagsfylkene søndag. Bildet er fra Statens Vegvesens webkamera på Saltfjellet, hvor det var stengt og seinere kolonnekjøring søndag. Foto: Statens vegvesen / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Vær- og klimaforholdene her i Nord-Norge kan være ganske barske.

Kanskje dette er den viktigste beveggrunnen til at tidligere forsvarssjef Sverre Disen og hans medløpere/lidelsesfeller vil flytte så mye av det norske forsvaret sørover, til smulere farvann?

Men «Kjøttvekta» og «Den kompakte majoritet» (Forsvarssjefens fagmilitære råd) har vel ikke alltid rett ?

«Det meste finnes her nord» sies det i festtaler. Det er vel rett og riktig (?)

Når skal forsvaret slutte med sine uforståelige disposisjoner som nedbygging, oppbygging, omkamper, uthalinger av stortingsvedtak og dermed følgelig et gedigent sløseri av våre skattepenger? Og – hva med fagmiljøene og de ansattes situasjoner?

Jeg må få minne om at under andre verdenskrig var det her i nord den virkelige krigen i Norge foregikk, med storpolitikken som bakteppe. Jeg nevner kampene om Narvik (jernmalmen), Murmansk-konvoiene, den massive bombinga av Kirkenes og de store tyske oppmarsjstyrkene mot Sovjetunionen (Litza-fronten/Nordfronten) som også var i Kirkenes.

Og, vi har vel heller ikke glemt den fatale brenninga av Finnmark og Nord-Troms?

Hva skal vi tro om den lovede oppbygginga på Evenes? Er det ei dårlig gulrot for å splitte miljøene her i nord (splitt og hersk)?

Hører i lokalradioen at både Narvik og Harstad allerede er i gang med planlegging av boligområder til «ungt, høyt kvalifisert personell».

For øvrig vises det til avisartikler og Facebook-sidene «Bevar 339 skv og hovedbasen for helikoptre på Bardufoss» og «Bevar Andøya flystasjon». Her avsløres det utrolige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling