KLAR FOR FEST: Trond Giske hadde med seg Fagforbundets leder Jan Davidsen på åpningen av filmfestivalen Kosmorama i kveld. Foto: Kjell-Ivar Myhr
KLAR FOR FEST: Trond Giske hadde med seg Fagforbundets leder Jan Davidsen på åpningen av filmfestivalen Kosmorama i kveld. Foto: Kjell-Ivar MyhrVis mer

Er fortsatt med på kulturfestene

Trond Giske kom til åpningen av filmfestivalen Kosmorama etter 19 timers reise fra Malaysia.

|||Giske var kjent som ivrig premiereløve og festivaldeltaker i sine år som kulturminister. Nå er han blitt næringsminister, men dukker likevel opp på mange kulturfester.

Han var både på Bylarm og Tromsø internasjonale filmfestival - og nå i kveld kom han fra Malaysia til åpningen av filmfestivalen Kosmorma i Trondheim.

Åpningsfilmen er «En helt vanlig dag på jobben», som har fått gode kritikker og har ordinær kinopremiere i morgen.

- Dette er jo min festival, sier Giske til Dagbladet, rett etter å ha gått på den røde løperen.

IdeenHan forteller om hvordan ideen til festivalen kom i en samtale han hadde med Trondheims kinosjef Egil Akselsen i Tromsø i 2003, og hvordan han var med på å få festivalen i gang i 2005.

- Dette er sjette året Kosmorama arrangeres og jeg har vært her hver gang. Det skal jeg fortsette med, samme hva slags departement jeg jobber i, sier Giske.

Han mener Kosmorama hadde en imponerende start, men at den har et stykke igjen for å nå ambisjonen om å bli Norges svar på filmfestivalen i Göteborg.

- Jeg mener næringslivet i Trondheim ikke er nok engasjert i Kosmorama.

- Nå er det næringsministeren som taler?

- Ja, vi må huske at en filmfestival bidrar til økt omsetning for både hoteller, butikker og restauranter. Det er god næringspolitikk å satse på kultur, sier Giske.

MisunneligSelv om han fortsatt dukker opp på flere kulturfester, synes han nyjobben byr på altfor lite kultur.

- Jeg savner det å få gå på teater og konserter og være på jobb. Jeg må også innrømme at jeg var misunnelig på min etterfølger som dro til Vancouver, sier Trond Giske.

Han dro fra Malaysia kl. 14 i går norsk tid og fikk med seg to næringskonferanser i Trøndelag før han i kveld dukket opp på visningen av Kosmoramas åpningsfilm, «En helt vanlig dag på jobben».

Som «date» på kinoen hadde han med seg Fagforbundets leder Jan Davidsen.

Etter filmvisningen er det fest, men det spørs hvor mye Trond Giske får med seg av den. Overfor Dagbladet hevder han at han skal nå et fly til Oslo kl 06.10 i morgen tidlig.