Harvey Weinstein

Er fratatt passet og påsatt fotlenke: - Nektet tid til forberedelser

- Vi spurte statsadvokaten om mer tid, sier Weinstein-advokat til Dagbladet.

I HARDT VÆR: Tidligere filmprodusent Harvey Weinstein (midten) ble i går tiltalt for alvorlige sexovergrep. Her avbildet på vei ut av rettsbygget i New York 25. mai. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Tidligere filmprodusent Harvey Weinstein (midten) ble i går tiltalt for alvorlige sexovergrep. Her avbildet på vei ut av rettsbygget i New York 25. mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsadvokaten på Manhattan i New York tok onsdag ut formell tiltale mot tidligere filmprodusent Harvey Weinstein for blant annet voldtekt, som betyr at et rettsoppgjør rykker stadig nærmere for 66-åringen.

Weinsteins advokat, Benjamin Brafman, sier i en uttalelse til Dagbladet at tiltalen kom raskt på etter at Weinstein ble pågrepet og siktet fredag forrige uke.

- Vi spurte statsadvokaten om mer tid til innsamling av materiale som vil gi Weinstein tid til skikkelige forberedelser før det kommende storjuryvitnemålet han skal avgi, men det ble vi nektet, sier Brafman.

Harvey Weinstein nekter fortsatt for alle anklager om sex uten samtykke.

Fått fotlenke

Weinstein er foreløpig ute i friluft etter å ha betalt én million dollar i kausjon, rundt åtte millioner kroner, skriver Time. Han har videre gitt fra seg passet og har sagt ja til å la seg overvåke med en fotlenke. Dermed må den falne Hollywood-mogulen holde seg innen for delstatene New York og Connecticut i påvente av rettssaken.

- Vi vil minne alle på at en tiltale bare er en formell anklage. Weinstein kommer til å erklære seg ikke skyldig og kjempe med all sin makt mot anklagene, som vi anser som udokumenterte og benekter på det sterkeste, fortsetter Brafman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer