Er frihet et gummiord som kan tilpasses alt som er bra?

Eller har Norge sju liberale partier? spør Aksel Braanen Sterri, som har tatt for seg partienes ideologi-foredrag på Litteraturhuset.

VISTE FRAM BREDDEN: Likt klima har begrenset mangfoldet i den norske partifloraen, skriver Aksel Braanen Sterri om foredragsrekken «Hvilket samfunn ønsker partiene?» på Litteraturhuset. Her er Siv Jensen (Frp), statssekretær Hans Kristian Amundsen (Ap) og Jens Stoltenberg (Ap) under partilederdebatten 30. mai samme sted. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VISTE FRAM BREDDEN: Likt klima har begrenset mangfoldet i den norske partifloraen, skriver Aksel Braanen Sterri om foredragsrekken «Hvilket samfunn ønsker partiene?» på Litteraturhuset. Her er Siv Jensen (Frp), statssekretær Hans Kristian Amundsen (Ap) og Jens Stoltenberg (Ap) under partilederdebatten 30. mai samme sted. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Borgerlig kaos». «Tror du Jens? taxistunt tiltrekker velgere?» «Kommer SV under sperregrensa?» Til underholdning for flere og irritasjon for noen preger disse og andre overskrifter valgkampen. På vegne av den sistnevnte gruppen har Litteraturhuset i Oslo tatt et nødvendig grep for å løfte den politiske debatten. Diagnosen er som følger: «Ettersom valgdagen nærmer seg, snevres rommet for ideologi, lengre resonnementer og store veivalg inn.» Den foreskrevne medisinen har vært å invitere ni partiledere til ni kvelder på Litteraturhuset for å gi dem «en etterlengtet mulighet til å snakke om de lange linjene i politikken», som daglig leder Aslak Sira Myhre formulerer det.

Nå som alle ni partier har vært inne på teppet, er det tid for å spørre: har det hjulpet?

Jeg må innrømme at jeg var en av de politiske nerdene som jublet da jeg så tiltaket. Endelig en sjanse til å høre partilederne snakke om hvilke overordnede målsettinger partiene styrer etter og hvilken retning de ønsker å ta Norge om de skulle være ubegrenset av regjeringspartnere og politikkens administrative karakter. Alene i begeistringen har jeg ikke vært. Bare på Litteraturhuset var 1600 besøkende innom og fikk ideologisk påfyll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer