Er glansdagene til Wii omme?

Nintendo nedjusterer prognosene.

SYNKENDE POPULARITET? Nintendo nedjusterern nå sine inntektsprognoser for 2009. Her spiller den amerikanske modellen Christie Brinkley gitar i «Wii Music». Foto: AP Photo / Sara Jaye Weiss / Scanpix
SYNKENDE POPULARITET? Nintendo nedjusterern nå sine inntektsprognoser for 2009. Her spiller den amerikanske modellen Christie Brinkley gitar i «Wii Music». Foto: AP Photo / Sara Jaye Weiss / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Blant de tre store produsentene av spillkonsoller, er det Nintendo som de siste årene har klart å tjene store penger på maskinvaresalg - i motsetning til Sony og Microsoft.

Salget av Wii har de siste årene gått svært bra, men i går offentliggjorde Nintendo ifølge Kotaku at de nedjusterer  forventede inntekter med 33 prosent i året som kommer - noe av dette skyldes svingninger i valutamarkedet.

Nintendo forventer også å selge én million færre Wii-konsoller enn planlagt i året som kommer, noe gjør at analytikere lurer på om glansdagene til Wii kan være omme, skriver The Times.- Disse tallene viser at det ekstreme salget vi har sett av Wii til nå kan være omme. Tallene innebærer også at vi kan se et kraftig fall i salget i fjerde kvartal, fra rekordstore marginer til noen av de smaleste marginene Nintendo har opplevd på tre år, sier analytikeren Hiroshi Kamide i KBC Financial Products til The Times.Han sier at Nintendo jobber veldig tett med butikker verden rundt, og at kuttet i antatt fortjeneste kan bety at Nintendo «vet at noe stort har gått galt, og at folk ikke lenger kjøper maskinene».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer