Er han et mesterverk?

Stravinskij dirigerer hele sitt livsverk på denne CD-boksen. Har vi ham nå?

Autoritativ tyngde: Stravinskij var ledende i sin tid på å spille inn egne verker. Men det var svært ofte nød som drev ham inn i studio.
Autoritativ tyngde: Stravinskij var ledende i sin tid på å spille inn egne verker. Men det var svært ofte nød som drev ham inn i studio. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stravinskijs innspillinger av sine egne verker har fulgt livsverket hans siden grammofonplaten ble et gangbart medium - og langt inn i vår tid, der gjenutgivelser står i kø. Nå gjerne som samlede verker på CD.

Det har mange grunner, som slett ikke alle sammenfaller med Stravinskijs legendariske aversjon mot fortolkninger. Hans ideelle utøver skulle nemlig eksekvere verkene, ikke tolke dem. For i utgangspunktet begynte Stravinskijs tidlige innspillingskarrière av nød.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer