Er han Glasgows styggeste mann?

Skotske byer strides om vaktmesteren fra The Simpsons.

ØNSKET: Til tross for alle sine eksentrisiteter, strides to av Skottlands største byer om hvor vaktmester Willie, med sitt karakteristiske røde hår og skjegg, egentlig kommer fra.
ØNSKET: Til tross for alle sine eksentrisiteter, strides to av Skottlands største byer om hvor vaktmester Willie, med sitt karakteristiske røde hår og skjegg, egentlig kommer fra.Vis mer

||| (Dagbladet.no): Han slo både Sean Connery og Ewan McGregor i The Times kåring av verdens mest gjenkjennelige skotter i 2005 — selv om han ikke eksisterer i virkeligheten.

Kanskje er det ikke så rart at både Glasgow og Aberdeen sloss om hvor Simpsons-karakteren Groundskeeper Willie egentlig hører hjemme.

I Glasgow har byrådet inkludert Groundskeeper Willie i deres «hall of fame», etter en episode fra 1997 der vaktmesterens tilnærmelser til en kvinne blir avvist, skriver The Sun.

- Så nå er ikke Glasgows styggeste mann bra nok for henne, erklærte den avviste beileren — og plasserte dermed slekta si fra Skottlands største by.

Men Glasgow får hard konkurranse fra Aberdeen. I en episode fra 2003, utbryter Willie «Go Aberdeen!» i det han våkner opp fra en drøm.

- Uansett hvor hardt dette er for folket i Glasgow, er det ingen tvil om at Wille er en stolt mann fra Aberdeen, erklærer talsmann Dave McDermid ved Aberdeen Football Club.

Hvor seriens skaper Matt Groening egentlig hadde tenkt seg at den frustrerte vaktmesteren kommer fra, forblir imidlertid uklart. I en episode fra 1998 erklærte Willie til og med at han kom fra Nordre Kiltby (North Kilt Town).

Willes utsagn «You cheese-eating surrender monkeys!», opprinnelig brukt som en hilsen til franskelever, ble for øvrig adoptert av amerikanske republikanere under begynnelsen av Irakkrigen.

IKKE LIKE GJENKJENNELIG? Sir Sean Connery. Foto: Scanpix.
IKKE LIKE GJENKJENNELIG? Sir Sean Connery. Foto: Scanpix. Vis mer