Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Er han ikke skjønn?

En personlig hyllest til moderne soul og R&B.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Det er nesten for godt til å være sant at debuten til den 24-år gamle Sofian Benzaim er så knakende god som den er - for er det virkelig mulig at sidrumpa Norge kan ale fram et moderne soultalent?

Genuin begavelse

Svaret er ja. Og etter første gjennomlytting av «This Is Sofian» skjønner du hvorfor - Sofian er en likandes kar og gir oss rett og slett en personlig hyllest til moderne soul og r&b.Sofian kom til Norge som fireåring fra Algerie og har sin alltid syngende mor å takke for sin musikalitet og skjønne stemme. Med hjelp fra gutta på ungdomshuset X-Ray og venner på Stovner som Idol-Orji, kom han seg opp og fram. At en artist som har en så genuin begavelse, både som vokalist og som låtskriver, har fått jobbe med proffe produsenter/komponister som Hitesh Ceon (Winta) og D\'Sound-gutta Jonny Sjo og Kim Ofstad på sin første plate, er en lykke. Sammen har de skapt en strålende debut! Skiva nærmest flommer over av godlåter; det seige og søte åpningssporet «45 Degrees» , den oppløftende hiten «She Wants To Know» , og den avhengighetsskapende balladen «Pride» kan nevnes, og vi er ikke kommet halvveis engang. Å covre Stevie Wonder-klassikeren «Isn\'t She Lovely» med nyskrevet tekst er dessuten modig og vellykket.

Behagelig soulpop

En nærmest perfekt produksjon skaper stil, og et tett komp stjeler masse energi fra 70-tallsfunk. Litt mer skitt på buksa kunne gjort Sofian godt, men variasjonen i tempo og rytmer kompenserer og gjør skiva spennende.Den blir derimot aldri krevende. Dette er behagelig soulpop anno 2005, med sjel og personlighet i behold og blir garantert en favoritt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!