Er han Norges mest produktive barnebokforfatter?

Arne Svingen slipper tre lettlestbøker på rappen.

SKUMMEL SERIE: Arne Svingen er klar med en ny lettlestserie for barn, «Svingens mørke verden». Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet.
SKUMMEL SERIE: Arne Svingen er klar med en ny lettlestserie for barn, «Svingens mørke verden». Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Bare så det er sagt. Det finnes knapt en mer produktiv og proffere norsk barne- og ungdomsbokforfatter enn Arne Svingen. Nylig fikk han strålende kritikker for ungdomsboka «Sangen om en brukket nese». Noen knappe uker senere kommer han med ikke mindre enn tre lettlestbøker.

De åpner serien «Svingens mørke verden», og er nok mer av et venstrehåndsarbeid enn ungdomsboka.

Ikke veldig mørke Veldig mørke er de strengt tatt ikke.

Det vil si; «Mannen med seks fingre» er en virkelig grøsser. Petter har gått seg bort i et spøkelseshus på tivoli, og havner i en virkelig spøkelsesverden der han møter barn med melonhoder, damer med puppene på ryggen og menn med nesa i pannen.

Petter får beskjed om at hvis han vil hjem igjen, kommer også han til å få en skavank. Avslutningen er en uhyggelig overraskelse.  

Donald og Scooby Doo «Spøkelseshotellet» er derimot en langt mer uskyldig affære. Plottet er en blanding av Scooby Doo og Donald Duck, og handler om Ine som er på et hotell der det skal spøke. Hun må tisse, hører rare lyder, ser blod på gulvet og mennesker med forvridde ansikter. Men så er det kanskje ikke helt sånn likevel, og Ine ordner opp.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer