Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Er han Norges nye filmstjerne?

Emil Johnsen (32) er nominert som Rising Star i Sverige.

Stjerneskudd: Norske Emil Johnsen (32) er nominert som Rising Star under årets filmfestival i Stockholm. — Det er herlig å få litt bekreftelser på at man har gjort noe bra, sier han til Dagbladet. Foto: Erik Lunderback
Stjerneskudd: Norske Emil Johnsen (32) er nominert som Rising Star under årets filmfestival i Stockholm. — Det er herlig å få litt bekreftelser på at man har gjort noe bra, sier han til Dagbladet. Foto: Erik Lunderback Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Emil Johnsen (32) har spilt i både filmer, tv-serier og teateroppsetninger etter scenedebuten som nissegutt på barneskolen. Nå er han nominert i kategorien Rising Star på filmfestivalen i Stockholm. Sammen med blant andre Bill Skarsgård, konkurrerer han om en billett til filmfestivalen i Cannes og noen ekstra minutter i rampelyset.

-Det er kjempegøy. Det er herlig å få litt bekreftelser på at man har gjort noe bra, og det er ekstra kjekt at de løfter fram to smale filmer, sier Johnsen til Dagbladet.

Spilte mot Peter Stormare Skuespilleren er nominert til prisen for sin innsats i de svenske filmene «Isloerad» og «Behandlingen». Johnsen spiller hovedrollen i begge, men den svenske Hollywood-veteranen Peter Stormare er tilgodesett med en birolle i «Isolerad».

—Vi hadde ikke så mange møter, men spilte blant annet sammen i filmens sluttscene. Han er veldig kul og avslappet, så det var gøy, sier Johnsen. I filmen spiller han en bergensk legestudent i Sverige, en «destruktiv men samtidig overintelligtent type».

Filmen er solgt til visning i ti europeiske land, og produsentene snuser også på en distribusjonsavtale i Norge. Blakk i New York

Studerte i New York Men hvordan har det seg at en nordmann hanker inn hovedroller i svenske fim- og tv-produksjoner?
Johnsen er oppvokst i Norge og Afrika, og etter skolerevyer på videregående dro han rett til dramaskolen Lee Strassberg i New York. Da pengene tok slutt søkte han på Teaterhögskolan i Göteborg etter råd fra en kamerat.

—Jeg hadde aldri vært i Sverige før, men tenkte at jeg kunne prøve. Å så kom jeg inn på første forsøk. Men jeg lærte mest av lærerne i USA. Hvis man gjorde noe litt halvveis så var det «no fucking good», forteller Johnsen som er broren til «Upperdog»-regissør Sara Johnsen. På CV-en har han også roller i flere av søsterens prosjekter.
Prøvefilmet for «True Blood» Skuespilleren innrømmer at han har en forkjærlighet for film selv om han fra januar skal jobbe med regissørduoen Toril Goksøyr og Camilla Martens på Nationaltheatret.

—Jeg får et større kick av å jobbe med film. Jeg føler meg veldig komfortabel med de små uttrykkene man bruker på film, og det er noe med det enorme fokuset og tilstedeværelsen som oppstår når man samlet et helt team før en tagning, sier Johnsen. Det mangler foreløpig ikke på jobbtilbud, men før jul drar han likevel til Los Angeles for å møte en mulig Hollywood-agent.

Fra før av kan han skilte med å ha prøvespilt for vampyrserien «True Blood».

- Drømmen er ikke å bo i Hollywood, men å få en agent så man kan få prøvefilme for større produksjoner. Som filmskuespiller håper man jo på å få gjøre mest mulig og på å få så mange tilbud at man kan velge det mest interessante, sier Johnsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!