Er han tidenes tøffeste gangster?

Se Depp som Dillinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Han var den brutale gentlemannstyven, som stjal fra de rike og ga til seg selv - raneren som nærmest drev FBI-sjef J. Edgar Hoover fra vettet, og som til slutt ble drept etter å ha blitt forrådt av en kvinne i rødt.

Nå har historien om gangsteren John Dillinger (1903-1934) blitt film med Johnny Depp og Christian Bale i hovedrollene, og regissert av Michael Mann («Heat», «Miami Vice»).

Traileren til «Public Enemies» kan du se for første gang her i dag.

Ble en folkeheltDillinger var en del av en klassisk generasjon amerikanske gangstere (sammen med blant andre Pretty Boy Floyd, Bonnie & Clyde og Ma Barker), som oppnådde heltestatus i depresjonstidas USA. Denne statusen fikk Dillinger blant annet som følge av de innovative måtene han og gjengen ranet bankene på. Ved én anledning latet de som om de var et filmcrew som skulle spille inn en ransscene, og en annen gang skal gangsteren ha kommet seg inn i banken ved å late som om han solgte alarmsystemer. Fiendene ble derimot ydmyket. Dillinger sendte julekort til FBI-sjef J. Edgar Hoover, og ringte ham også opp ved flere anledninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer