KOMMENTARER

Riksrettprosessen mot Trump

Er han verre enn Tricky Dick?

Richard Nixon eide i det minste skam.

TERNINGEN ER KASTET: Den mektige lederen av Representantenes hus, Nancy Pelosi, siterte Julius Cæsar da hun startet riksrettprosess mot Donald Trump. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB Scanpix
TERNINGEN ER KASTET: Den mektige lederen av Representantenes hus, Nancy Pelosi, siterte Julius Cæsar da hun startet riksrettprosess mot Donald Trump. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Den psykologiske krigføringen er allerede i gang. Kom igjen, sier Trump, som om han fryder seg over at demokratene har innledet riksrettsprosess mot ham. Nancy Pelosi siterer Julius Cæsar.

Tirsdag kastet hun terningen. Da skjedde det ingen trodde demokratene hadde mot til. Nancy Pelosi ga endelig klarsignal til å starte en riksrettsprosess mot Donald Trump. Det er bare fjerde gang i historien denne sikkerhetsventilen i grunnloven tas i bruk, så det er slett ikke noe som tas lett på.

Dette er et stort øyeblikk i amerikansk historie, et som vil analyseres og dissekeres i evigheter. Kanalene er allerede fulle av Watergate-eksperter som forteller om hvordan denne saken er sammenliknet med den mest notoriske skurkehistorien i amerikansk presidenthistorie.

Er det mulig at Donald Trump detroniserer selveste Richard Nixon? Kom igjen, Donald, du kan vel ikke være dårligere enn en amatør som Tricky Dick?

Men veien til riksrett er lang, og ingen vet hvor prosessen vil lede hen. Den sikreste spådommen er at det republikanske flertallet i senatet vil støtte sin mann uansett hva som kommer fram, hvis det overhodet går så langt som at representantene stemmer for riksrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer