Er Hanne Nabintu Herland på hemmelig oppdrag for «venstresiden»?

Boka «Ny vind over Norge» er i beste fall en laber bris.

Siv og Erna tar bladet fra munnen i ny antologi redigert av Hanne Nabintu Herland. Men de serverer bare uforpliktende politisk vassgraut, i følge Dagbladets anmelder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Siv og Erna tar bladet fra munnen i ny antologi redigert av Hanne Nabintu Herland. Men de serverer bare uforpliktende politisk vassgraut, i følge Dagbladets anmelder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: På omslaget av «Ny vind» ser vi femten svart/hvite ansikter stirre mot oss. Ett av bildene skiller seg klart ut. Midt på øverste linje er det én som er mye nærmere kamera og høyere oppe i bildet enn de andre, med et par påfallende briller på nesen: redaktøren selv. Hun er da også den som er sterkest til stede i boka. Først gjennom et oppsummerende forord der hun både snakker om «vi» og «jeg» og seg selv i 3. person. Deretter gjennom to essays (som nok kunne vært ett).

Enkelte røster har etter utgivelsen undret seg over hvilket selskap de forskjellige deltakerne her befinner seg i. Profilerte kristenkonservative, engstelige nostalgikere, islamskeptikere og liberalistiske ideologer står skulder ved skulder med høyresidens partiledere og ber om «Ny vind».

Men er det samme vind disse vil ha?

Kanskje, her. I den grad boka har noen vind, blir det aldri mer enn laber bris eller flau vind.

Det flommer over av tomme honnørord. Udefinerte og abstrakte verdier, eller verdier alle må være enige om, sies å være truet og må kjempes for. Men hva truer, hvem?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer