MGP 2020

Er hun den rette?

Så silkemykt at jeg knapt tør puste.

FINALEPLASS: Ulrikke Brandstorp s stemme er solid. Lørdag framfører hun MGÅ-bidraget «Attention», som hun har skrevet sammen med Christian Ingebrigtsen og Kjetil Mørland. Foto: NRK
FINALEPLASS: Ulrikke Brandstorp s stemme er solid. Lørdag framfører hun MGÅ-bidraget «Attention», som hun har skrevet sammen med Christian Ingebrigtsen og Kjetil Mørland. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka anmelde Dagbladet de fire delfinalistene i denne fjerde og nest siste uke i vinterens Melodi Grand Prix-kappløp. I morgen, lørdag, skal én av de fire: Hege Bjerkreim, Magnus Bokn, Oda Evjen Gjøvåg og trioen Nordic Tenors, få en finalebillett til den store kvelden i Trondheim Spektrum 15. februar.

Ulrikke Brandstorp er sikret finaleplass, men skal også presentere sin låt, «Attention». 24-åringen fra Sarpsborg har på få år gjort seg bemerket på flere scener – ikke minst med andreplassen i «Stjernekamp» 2018. Høsten 2019 og deler av våren 2020 er Ulrikke å finne på Folketeateret i Oslo, der spiller hun Liesl i oppsetningen av «Sound of Music».

Ulrikke Brandstorp: «Attention»Tekst og melodi: Christian Ingebrigtsen, Kjetil Mørland og Ulrikke Brandstorp.

«Attention» er en silkemyk ballade som åpner så forsiktig at jeg knapt tør puste, for ikke å ødelegge stemningen og knuse den flortynne krystallstjernen av en sang. Dette er ingen typisk MGP-låt, men den kler konseptet likevel – og vil skape en fin kontrast til lørdagens bukett av delfinalister. En var og fin melodi som støttes av et transparent arrangement og nydelig produksjon, der Ulrikkes stemme er juvelen i verket. Men er hennes sterke sangprestasjon nok til å blåse all MGP-tvil til side om at hun er den rette?Ulrikke Brandstorp (24) deltok i MGP i 2017 og kom til gullfinalen med «Places», var med i «Stjernekamp» året etter og spiller for tida på Folketeateret i «Sound of Music».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer