Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

MGP 2020

Er hun den rette?

Så silkemykt at jeg knapt tør puste.

FINALEPLASS: Ulrikke Brandstorp s stemme er solid. Lørdag framfører hun MGÅ-bidraget «Attention», som hun har skrevet sammen med Christian Ingebrigtsen og Kjetil Mørland. Foto: NRK
FINALEPLASS: Ulrikke Brandstorp s stemme er solid. Lørdag framfører hun MGÅ-bidraget «Attention», som hun har skrevet sammen med Christian Ingebrigtsen og Kjetil Mørland. Foto: NRK Vis mer

Tidligere denne uka anmelde Dagbladet de fire delfinalistene i denne fjerde og nest siste uke i vinterens Melodi Grand Prix-kappløp. I morgen, lørdag, skal én av de fire: Hege Bjerkreim, Magnus Bokn, Oda Evjen Gjøvåg og trioen Nordic Tenors, få en finalebillett til den store kvelden i Trondheim Spektrum 15. februar.

image: Er hun den rette?

Ulrikke Brandstorp er sikret finaleplass, men skal også presentere sin låt, «Attention». 24-åringen fra Sarpsborg har på få år gjort seg bemerket på flere scener – ikke minst med andreplassen i «Stjernekamp» 2018. Høsten 2019 og deler av våren 2020 er Ulrikke å finne på Folketeateret i Oslo, der spiller hun Liesl i oppsetningen av «Sound of Music».

Ulrikke Brandstorp: «Attention»
Tekst og melodi: Christian Ingebrigtsen, Kjetil Mørland og Ulrikke Brandstorp.

FINALEKLAR: Ulrikke Brandstorp. Foto: NRK
FINALEKLAR: Ulrikke Brandstorp. Foto: NRK Vis mer

«Attention» er en silkemyk ballade som åpner så forsiktig at jeg knapt tør puste, for ikke å ødelegge stemningen og knuse den flortynne krystallstjernen av en sang. Dette er ingen typisk MGP-låt, men den kler konseptet likevel – og vil skape en fin kontrast til lørdagens bukett av delfinalister. En var og fin melodi som støttes av et transparent arrangement og nydelig produksjon, der Ulrikkes stemme er juvelen i verket. Men er hennes sterke sangprestasjon nok til å blåse all MGP-tvil til side om at hun er den rette?
Ulrikke Brandstorp (24) deltok i MGP i 2017 og kom til gullfinalen med «Places», var med i «Stjernekamp» året etter og spiller for tida på Folketeateret i «Sound of Music».

HØR LIKHETENE: Melodi Grand Prix-håpet Raylee kan få problemer dersom hun skal representere Norge i Eurovision-finalen i mai. Foto: NRK Vis mer