KOMMENTARER

«Normal People»:

Er hun for pen?

Suksesserien «Normal People» stiller et interessant spørsmål om hvor pen en skuespiller kan være og fremdeles med troverdighet beskrive seg selv som stygg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

De siste ukene har jeg gått og tenkt litt på en scene i «Normal People», serien som har fått ellers blaserte strømmere til å sukke og verke i takt med Connell og Marianne og den krevende kjærligheten dem i mellom. Den finner sted tidlig i filmen, der de to, unge og usikre og i grå skoleuniformer, prøver å finne ut av hva den andre egentlig føler. «Har du ikke noe mot at jeg er stygg og flatbrystet?», spør Marianne.

Her er det ikke bare Connell som har grunn til å se forundret opp. Skuespiller Daisy Edgar-Jones, som spiller Marianne, er vever og grasiøs, med klar hud, store øyne og tykt brunt hår. Hun ser med andre ord ut slik svært mange unge jenter drømmer om å se ut. Når hun av seg selv, og andre, blir sett på som et utskudd, en det er flaut bare å bli sett sammen med, tøyer det troverdigheten i en ellers følsom serie.

I Sally Rooneys roman, som serien er basert på, er Marianne en av dem som slår sent ut i blomst, som blir attraktiv først når hun kommer til sine egne på universitetet, der Connells suksess på fotballaget og i skoleklassen hjemme ikke kan hjelpe ham. Castingen av denne rollen er derfor vanskelig: Skuespilleren må være overbevisende både som upopulær og populær, uønsket og ettertraktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer