Er hun Norges beste DJ?

Carina (25) må overbevise superjuryen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hvem er egentlig Skandinavias beste DJ, lurte MTV, og bestemte seg for å arrangere en konkurranse.

I flere uker har norske, danske og svenske DJ-er lastet opp miksene sine på MTVs nettsider, hvor publikum har kunnet stemme fram sine favoritter.

Fem DJ-er skulle kvalifiseres til landsfinalen på Blå i morgen, vinneren av finalen møter til internasjonal dyst i Stockholm 20. juni.

I går ble de fem finalistene offentliggjort. Carina «DJ Carina» Faye Bardhaj (25) fra Bergen er den eneste jenta i flokken.

- Jeg så reklamen for konkurransen og tenkte at dette var en supersjanse til å bli hørt og få flere spillejobber. Bare det å komme til Oslo for å spille er knallgøy, jeg har aldri spilt i Oslo før, sier Carina til Dagbladet.no.

Hun begynte som DJ som femtenåring og har nå spilt fast på Rick\'s i Bergen i seks år. Carina foretrekker, som de fleste av finalistene i konkuransen, house og elektro. De to miksene hun la ut på MTVs nettsider består også av elektro-spor og varer i femten minutter hver.

- Den ene miksen er laget hjemme, den andre på Rick\'s. Jeg er fornøyd med å ha klart å skvise inn fem låter på miksene. Det blir nok litt annerledes i finalen. Jeg har aldri vært med i en slik konkurranse før, men jeg har fått beskjed om at vi skal spille femten minutter hver. Jeg kommer til å velge ut en del låter hjemme først, ihvertfall ha en noenlunde clue om hva jeg skal spille, sier Carina.

Det er Charlotte Thorstvedt som skal være vertinne for konkurransen og juryen består av de anerkjente DJ-ene Azwell, Steve Angello, Özgur Can, DJ Static og Sebastian Ingrosso. En del av hovedpremien er å være oppvarmer for en av disse DJ-ene på en spillejobb i sommer.

BATTLE: DJ Carina skal konkurrere mot Jaynorth, Deadbeat, Balerik, DJ Xodiac og Dlange på Blå i morgen. Foto: Privat
BATTLE: DJ Carina skal konkurrere mot Jaynorth, Deadbeat, Balerik, DJ Xodiac og Dlange på Blå i morgen. Foto: Privat Vis mer

Carina har hatt sommerjobb på klubb i Hellas tidligere, men tror en slik spillejobb kan medføre et ordentlig gjennombrudd som DJ.

- Jeg har aldri hørt om en lignende konkurranse tidligere, ihvertfall ikke i Skandinavisk. Det har jo vært DJ-battles i Bergen før, men jeg aner ikke hvem som vant. For meg er det kult bare å spille for juryen, det er veldig store navn, mener hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer