Er hvalrosskrekkfilmen «Tusk» Kevin Smiths sprøeste film noensinne?

Slapp ny trailer.

Under nerdemessa Comic Con i San Diego sist helg slapp regissør Kevin Smith den første traileren for «Clerks»-regissørens nyeste film «Tusk».

Filmen handler om en ung mann som skal intervjue Howard, en eksentrisk gammel sjøfarer, til podcasten sin.

I stedet tar Howard podcasteren til fange for å bedrive temmelig mannevond kirurgi på ham og skape en menneskelig hvalross.

Mens Justin Long spiller hovedrollen er Howard spilt av Michael Parks.

Samtidig dukker også Haley Joel Osment (som noen garantert vil huske fra «Den Sjette Sansen» og «A.I.») opp som Justin Longs podcast-kompis.

Startet med podcast
At det er en podcast som står sentralt i historien er ikke tilfeldig. Ideen til filmen oppsto i nemlig «SModcast», en av podcastene Kevin Smith selv driver.

Det hele startet med at Smith og produsentkompisen Scott Mosier leste opp en boligannonse fra en snekker som hadde bodd i ødemarka i Canada i tre år.

Der hadde hans eneste venn vært en hvalross, som han døpte Gregory. Snekkeren, som nå bodde alene i et stort hus, hadde bestemt seg for å ta inn en leietaker.

Den gode nyheten: Gratis husleie. Den dårlige?

Han hadde konstruert et hvalrosskostyme, som leietakeren ville måtte ha på seg opp til to timer hver dag.

I disse to timene ville leietakeren kun få lov til å kommunisere med hvalrosslyder.

Var egentlig spøk
Praten i podcasten eskalerte til Smith og Mosier hadde fantasert frem en skrekkfilm i stil med «The Human Centipede» hvor en person blir sydd inn i et hvalrosskostyme.

Smith og Mosier fikk enorm respons på podcasten, og bestemte seg for å lage filmen - som Smith etter hvert skrev manus til og kalte «Tusk».

Budsjettet er på litt over tre millioner dollar - lavt, men enormt mye større enn da regissøren makset ut alle kredittkortene han kunne få tak i for å finansiere debuten «Clerks».

Annonsen viste seg riktignok etter hvert å være for god til å være sann - i realiteten var den en spøk, skrevet av poeten Chris Parkinson.

Da Smith oppdaget dette, ga han ifølge ComicBook.com Parkinson produsentstatus på filmen, som får premiere 19. september.

Smith planlegger forøvrig å avslutte filmkarrieren snart, og har sagt at «Clerks III» (som han starta på manuset til for litt over et år siden nå) vil bli hans siste.

VAR PÅ MESSA: Under Comic Con dukka Kevin Smith opp sammen med datteren Harley Quinn Smith (oppkalt etter Batman-figuren) på festen for den kommende filmen «Sin City: A Dame to Kill For». Foto: Araya Diaz/Getty Images for IGN Entertainment/AFP
VAR PÅ MESSA: Under Comic Con dukka Kevin Smith opp sammen med datteren Harley Quinn Smith (oppkalt etter Batman-figuren) på festen for den kommende filmen «Sin City: A Dame to Kill For». Foto: Araya Diaz/Getty Images for IGN Entertainment/AFP Vis mer