Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Er Ida (17) framtidas Lise Myhre?

Ida Eva Neverdahl slo hele juryen i bakken da de fikk se tegneseriestripa «Gele».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun er bare 17 år, og finalens yngste. Men allerede har Ida Eva Neverdahl hatt tegneseriestriper på trykk i Pondus, Dagbladet, Nemi og VG.

For to år siden gjorde hun nesten rent bord da hun allerede da gjorde seg bemerket med en tredjeplass i Dagbladets tegneseriekonkurranse. Nå har hun kapret femteplassen. 

- Jeg trodde aldri jeg skulle komme så langt opp igjen, sier en beskjeden Neverdahl til Dagbladet. - Det er jo tegneserier jeg har lyst til å leve av når jeg blir stor, så dette gir meg masse inspirasjon til å fortsette.

Serien som handler om jenta Lulu bor nesten alene i et hus i skogen, sammen med katten sin. Tegneserietalentet beskriver henne slik:

- Lulu liker veldig godt gele, og opplever ganske mye absurd og merkelig. Man kan lure på om disse hendelsene virkelig finner sted, eller om de bare er ønskedrømmer eller mareritt kokt sammen i Lulus hode.

- Hvem inspireres du av?

5. PLASS: Ida Eva Neverdahl (17).
5. PLASS: Ida Eva Neverdahl (17). Vis mer

- Egentlig ingen spesielle. Jeg prøver å ikke inspireres så mye av andre, men man blir jo alltid inspirert av seg selv. Lulu lever riktignok et litt sprøere liv enn meg, eller kanskje et sånn liv jeg skulle ønske jeg levde, sier Neverdahl og ler. Blant forbildene er jurymedlemmene Ponduspappa Frode Øverli og Nemimor Lise Myhre.

Ved siden av å tegne «Gele», går Neverdahl som de fleste andre 17-åringer på skole. Men når hun ikke gjør det, jobber hun som illustratør og lager også tegneserier som hun publiserer HER.

Juryen er mektig imponert jenta som de håper å se mer til i fremtiden.

«Et talent det er umulig å komme utenom. Framtidsmusikk for norske serier. Overskuddspreget serie med uvanlig lekenhet og formsikkerhet i både  tekst og tegning, som det skal bli spennende å følge fremover. En blanding av barsnlig sødme og brutal bestialitet som sammen skaper  en frisk og overraskende serie. En søt, syrlig og dissende dessert som appellerer til både smakssansen  og den humoristiske sansen. Et enormt talent», mener vår jury, som sikrer serien gjesteopptreden i Dagbladet.