Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Er ikke en muslim en muslim?

If it walks like a duck...

 PEGIDA med Max Hermansen som frontfigur, demonstrerer mot det de mener er en Islamisering av Norge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PEGIDA med Max Hermansen som frontfigur, demonstrerer mot det de mener er en Islamisering av Norge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Meninger

Her er mitt svar til Astrid Hauge Rambøl på hennes kronikk i Dagbladet 19. januar 2015 - om de tre hovedproblemene jeg ser med muslimer i Norge.

Påstand 1:
«Kjønnslemlestelse er ikke et muslimsk problem, det er et problem som i all hovedsak forekommer i afrikanske land.»

Svar: De aller fleste som er og blir kjønnslemlestet av dem som er i NORGE, er jenter og damer fra Somalia. CIAs World Factbook oppgir kun en religion for Somalia; sunni-muslimer. Mitt hovedspørsmål: Hva gjør vi for å stoppe at flere jenter og damer som bor i Norge blir sendt til kjønnslemlestelse i hjemlandet? Og da skiter jeg egentlig i hvilken religion de måtte tilhøre, bare vi får stoppet denne faenskapen.

Påstand 2: «For det første føres det ikke statistikk over religiøs tilhørighet i Norge, og det gjør det vanskelig å si hvorvidt muslimer er spesielt kriminelle.»

Svar: Er ikke en muslim en muslim? Klar over at du er forsker og skal ha sikkerhet i dataene, men om en kommer fra et muslimsk land hvor 99 prosent er muslimer, praktiserer islam og bor i et parallellsamfunn i Norge med andre fra det samme landet som alle sammen er muslimer, er en da ikke muslim? (If it walks like a duck, ...)

Blir det noe mindre kriminalitet fra muslimer i Norge om en sier at en må justere for at det er relativt flere menn blant muslimske innvandrere? Færre overfallsvoldtekter?

Takker for opplysningen om chilenere - på sjette-plass på statistikken etter fem muslimske nasjonaliteter. Tar med meg det videre.

Påstand 3: «Heller ikke når det gjelder sysselsetting føres det statistikk over religionstilhørighet, så jeg går ut i fra at du baserer deg på hvilke land, eller verdensdeler, innvandrerne kommer fra.» ... «I 2013 var 55 og 42 prosent av innvandrere fra henholdsvis Asia og Afrika i arbeid. De fleste muslimer kommer fra disse to verdensdelene, men langt fra alle som kommer derfra er muslimer.»

Svar: Begraver du ikke bare hodet i sanden når du trekker frem det med religionstilhørighet? Blir det flere muslimer i arbeid av den grunn?

Til slutt: «Dere som demonstrerer mot muslimsk innvandring er også en del av folket, enten den store majoriteten liker det eller ikke.»

Svar: Du mer enn antyder at vi er et mindretall. Du er opptatt av de faktiske forhold; hvorfor ikke også være det når det gjelder akkurat dette? Hva mener egentlig det norske folk om muslimsk innvandring og påvirkningen fra den totalitære ideologien islam?