Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Er ikke helt ferdige med «Snømannen». Vil tilbake til Norge for å filme mer

Har fått statlig støtte til restopptak.

SPILLER I «SNØMANNEN»: Her er skuespiller Michael Fassbender på vei inn i Schrøder restaurant i Oslo for å skyte en scene i filmatiseringen av Jo Nesbøs roman. Nå skal produksjonen tilbake for å gjøre restopptak, men det betyr ikke nødvendigvis at Fassbender er med på lasset. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SPILLER I «SNØMANNEN»: Her er skuespiller Michael Fassbender på vei inn i Schrøder restaurant i Oslo for å skyte en scene i filmatiseringen av Jo Nesbøs roman. Nå skal produksjonen tilbake for å gjøre restopptak, men det betyr ikke nødvendigvis at Fassbender er med på lasset. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Totalt syv norske og utenlandske film- og tv-produksjoner har fått tilbud om millionstøtte fra NFI i dag.

Totalt beregner film- og tv-prosjektene å bruke 183 millioner kroner i Norge, skriver NFI.

Blant annet viser det seg at Hollywood-adapsjonen av Jo Nesbøs «Snømannen» vil tilbake til Norge for å gjøre restopptak. Produksjonen har fått tilbud om 10,6 millioner i refunderte utgifter.

TV 2s nye storserie «Grenseland» med Tobias Santelmann og Ellen Dorrit Petersen i hovedrollene er årets «store» vinner. Produksjonsselskapet Monster Scripted har fått 17,5 millioner kroner i støtte.

MED I «GRENSELAND»: Ellen Dorrit Petersen Foto: Lars Myhren Holand
MED I «GRENSELAND»: Ellen Dorrit Petersen Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

Som Dagbladet kunne fortelle i januar ønsker thrillerfilmen «The Postcard Killings», basert på krimboka til svensken Liza Marklund seg til Norge. Mesterregissør Steven Spielbergs faste fotograf og Oscar-vinner («Schindlers Liste», «Saving Private Ryan»), Janusz Kaminski, er regissør, mens superstjernene Patrick Dempsey og Dakota Fanning har hovedrollene.

«The Postcard Killings» har fått 5,6 millioner kroner i støtte, ifølge NFI.

Til sammen er over 49 millioner kroner fordelt. Tilskuddsordningen forvaltes av Norsk Filminstitutt og har en ramme på 56 millioner kroner for 2017.

De resterende prosjektene som har fått støtte er:

  • Animasjonsserien «Viking Skool» (4,05 millioner).
  • Dramaserien «Shetland 4» (1,25 millioner).
  • Spillefilmen «The Bird Catcher» (6,6 millioner).
  • Spillefilmen «Lost in Norway» (3,5 millioner).

- Vi åpner opp for en ny runde tildelinger i 2017, og gjenstående midler vil bli lyst ut med ny søknadsfrist 14. september, sier Stine Helgeland i NFIs pressemelding.

Insentivordningen for film er underlagt Norges Filminstitutt (NFI) via Kulturdepartementet og ble innført i 2016.

Ordningen skal stimulere store utenlandske filmproduksjoner til å lage film og tv-serier i Norge ved å refundere prosjektutgiftene, men har blitt sterkt kritisert for å være for forsiktig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling