- Er ikke nervøse

Lørenskog-jentene i M2M starter USA-turneen med superstjerna Jewel i dag.

LOS ANGELES (Dagbladet): Fortsatt skadd etter fallet fra en hest, legger JewelI i dag ut på en omfattende USA-turné sammen med M2M.

- Jeg finnes ikke nervøs. Jeg bare gleder meg til å komme ut på scenen - og høre og føle publikum, sier Marion Ravn.

Marion tror Jewel ikke vil spille gitar under turneen. M2M har ikke selv fått snakket med Jewel etter at hun falt ned fra en hest på ranchen til sin kjæreste, rodeo-stjernen Ty Murray, i Texas i slutten av april. Jewel brakk både et kragebein og et ribbein - og fikk en rekke sår etter det dramatiske fallet.

- Jeg har hørt at hun bare skal synge, ikke spille gitar under turneen, men det får vi først vite når hun kommer hit i dag, sier Marion Ravn til Dagbladet på telefon fra Tampa i Florida.

På Tampa Bay Performing Arts Center i kveld starter turneen med totalt 28 stopp gjennom hele USA for Jewel og M2M - med konserter på Johns Beach i New York og legendariske Greek Theater i Los Angeles som høydepunkter. Først i august er duoen, som nå spilles jevnt på amerikanske radiostasjoner, hjemme igjen.

Venninner

Lørenskog-duoen har den siste uka forberedt turneen i New York sammen med bandet sitt, som inkluderer den norske gitaristen Marius Graff (24).

Jentene har de siste månedene promotert albumet «The Big Room» i så vel USA, Europa som Asia. Det er mye mer krevende enn å være på konsertturné.

- På veien, fra konsert til konsert, får vi mer tid til oss selv. Og ikke minst få unna litt skolearbeid. Akkurat nå leser jeg engelsk.

Selv har hun med seg venninnen Kjersti på første del av turneen. Seinere kommer tre- fire flere venninner over.

- Vi bruker ofte å ha med oss noen venninner. Det er deilig å ha noen som er hjemmefra, liksom.

«Lillesøstre»

Sist gang var de på USA-turné var det med Hanson, hvor begge M2M-erne etter hvert også ble koplet sammen med to av de tre brødrene.

- De har jo en sterk fanbase akkurat som Jewel, og all oppmerksomheten dreide seg om dem. Jewel har et voksnere publikum, som er mer opptatt av tekstene.

Jentene har snakket med Jewel bare en gang før de nå legger ut på turné sammen. Det var da hun kom bak scenen etter en konsert i New York, der hun spurte jentene om de ville varme opp for henne på denne USA-turneen.

- Det synes vi var kjempekult. Hun er en flink artist, og musikalsk har vi mye til felles. Hun var også like gammel som oss da hun startet, og nå håper vi bare at publikum liker hva de hører. Dessuten virket hun som en koselig jente.

En amerikansk plateanmelder har for lengst utropt M2M som lillesøstrene til Jewel, som har solgt vel 25 millioner album siden 1995, og Marion Ravn har ingen ting imot karakteristikken.

PÅ USA-TURNÉ: Lørenskog-duoen Marit Larsen og Marion Ravn starter i dag en omfattende turné sammen med Jewel, som trolig ikke vil spille gitar under turneen etter at hunbrakk både et kragebein og et ribbeinda hun falt av en hest i april. - Jeg finnes ikke nervøs. Jeg bare gleder meg til å høre publikum, sier Marion Ravn til Dagbladet før turnéstarten.