- Er ikke sikker på om reaksjonen ville vært annerledes i Norge

Den russiske ambassaden forsvarer behandlingen av Pussy Riot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det startet som en vågal protestaksjon mot president Vladimir Putin, men har blitt et mareritt for de tre russiske jentene Maria Alyokhina (24), Nadezhda Tolokonnikova (23) og Yekaterina Samutsevich (29) punkkollektivet Pussy Riot.

Politikk eller blasfemi? Den 21. februar i år stormet de inn Kristi frelser-katedralen i Moskva iført fargerike finlandshetter og fremførte låten «Hellige jomfru — Fjern Putin». For opptrinnet risikerer de opp mot syv års fengsel for blasfemi og pøbelvirksomhet.

Rettsaken har pågått i halvannen uke, og de tre har sagt seg uskyldige. De hevder de ikke har vært ute etter å spre religiøst hat, bare angripe det de kaller Putins autoritære og antifeministiske politikk.

- Vi har mer frihet enn alle i aktoratet som sitter foran meg — vi kan si hva vi vil, sa Tolokonnikova i sin avsluttende forklaring i går.

«Bølleopptreden» Olga Kolesnikova, førstesekretær ved Russlands ambassade, sier Pussy Riots handlinger er «ekte bølleopptreden og huliganisme».

- Dette fornærmet følelsene til mange millioner russere som kommer til kirken helt med andre formål enn å høre pønkekonserter ved alteret, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer