- Er ingen berte

Marion Raven håper at den nye plata skal fjerne bimbostempelet en gang for alle.

-  Jeg skjønner ikke helt hvordan det skjedde at Marit fikk kred-stempelet og ikke jeg. Jeg skrev jo min første låt da jeg var 13, og da vi var i M2M skrev jeg like mange låter som henne. Men når man er ung, kanskje bommer litt i klesveien og ikke alltid tenker over det man sier, da blir man lett satt i bås. Folk tenker sitt.

-  Hva da?

-  Vel, at man er berte . Nå håper jeg at folk skal høre på plata mi og skjønne at jeg ikke er slik i det hele tatt, sier Marion.

Marion har akkurat kommet hjem fra en femukers promoturné i Asia. I løpet av den tida har hun solgt 133 000 eksemplarer av solodebuten «Here I Am». I går ble plata sluppet i Norge.

-  Max Martin tok kontakt med meg i januar 2003 og spurte om jeg hadde lyst til å jobbe sammen med ham. Den andre låta vi skrev sammen ble singelen «Break You». Samarbeidet fungerte så bra at jeg flyttet til Sverige og bodde der et helt år.

Sammen med barndomsvenninnen Marit Larsen dannet Marion M2M i 12-13-års alderen. Tenåringspopen deres solgte til sammen over to millioner plater. Sommeren 2002 jobbet de som oppvarmingsband for folkpopartisten Jewel, men ble plutselig dumpet av plateselskapet.

-  Vi var på ferie da vi ble innkalt til plateselskapssjefen. Han sa: «Det er slutt. Dere skal hjem».

-  Fikk dere vite hvorfor?

-  Nei! Vi prøvde å ringe, men det var ingen som svarte. Vi ble skikkelig forlatt. Når det er over i den bransjen, så er det virkelig over, sier hun med et skeivt smil.

Men Marion fikk solokontrakt og begynte å skrive låter om det som skjedde i livet hennes.

-  Tekstene er så personlige at det kan bli litt mye å gå i detalj. Det er en ekskjæreste det har vært mye skrevet om, så nå tør jeg nesten ikke å si noe mer. Men det er også en låt om handler den nye kjæresten til eksen min. Hun er fæl, mener Marion.

Nå har hun begynt å skrive nye låter, og i motsetning til på «Here I Am», er de optimistiske. Her om dagen skrev hun en ny låt bare fordi hun var glad. Men akkurat hva det dreier seg om, det vil ikke Marion ut med. Isteden fniser hun litt.

-  Hva, har du møtt en gutt?

-  Øh, det vil jeg ikke si noe om. Men låta heter «Forgot His Name», det kan jeg avsløre.

VENN MED NIKKI: En av låtene på «Here I Am» er produsert av Nikki Six,. - Han prøvde ikke å lure meg ut på skråplanet, tvert imot. Han sa: vær forsiktig, det er farlig der ute, forteller Marion Raven. - Han vet nok hva han snakker om.