Er «Kick-Ass» en pervers og forstyrrende film?

Seksualisert fremstilling av ungjente vekker debatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||«I'm just fucking with you daddy ...»

«Kick-Ass» er en film fra intet som på kort tid har sikret seg kultstatus, og kanskje til og med en liten plass i historiebøkene.

En tilsynelatende uskyldig fabel om en nerdegutts transformasjon til superhelten som kaprer skolens trofékjæreste, viste seg å spytte langt mer slimete klaser enn det man først skulle tro.

Filmen har rukket å bli like kontroversiell som den er populær, med sitt hemningsløse blodbad, sin gjennomsyrede amoral og seksuelle kaos. Hvilke bakterier er det som har gjort at vi har blitt smittet av dette?

ForstyrrendeSelv vil jeg påstå at mye av årsaken ligger på et forstyrrende og underbevisst plan som ikke kan legitimeres av filmens genuine underholdningsverdi.

Bak overflaten ligger utvilsomt en problematisk film som ikke vil miste verdi, men snarere få en langt mer interessant posisjon om man graver litt dypere. I euforien jeg opplevde ved å se filmen første gang, var det umulig å avskrive det faktum at mye av tilfredsstillelsen hadde en pervers bakside; utover i filmen får man en økende følelse av å se noe forbudt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer