Er kunnskapsskolen bare for de skoleflinke?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Står vi overfor en gryende forståelse for at kunnskapsskolen først og fremst er de teoristerkes skole, og dermed diskriminerer store elevgrupper?

Per Østerud, seniorrådgiver ved Høgskolen i Oslo og Jan Johnsen, førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo

«I stedet for å gjøre noe med problemet, så prøver artikkelforfatterne å late som om problemet ikke eksisterer, delvis ved å forsøke å undergave selve testen, delvis å appellere til at skolen dreier seg om annet enn bare kunnskap.Ingen test på kunnskap er perfekt. Ingen test vil måle alt som er viktig ved en skole. Men så lenge testene ikke viser en virkelighet som ikke stemmer over ens med den man ellers observerer, så bør man ta testene på alvor og forsøke å finne ut hvorfor de viser det de gjør. Og så se hva man kan gjøre med problemet.

JB

«Makan til svartmaling. Skolene hadde nok vært glad til om noen hadde malt dem, uansett farge. Men det blir vel ikke i år, og heller ikke til neste år.

Pilotus

«Kunnskapsnasjonen Norge etablerer toppidrettsgymnas for at talentfulle ungdommer skal få utviklet sitt talent og komme i verdenstoppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer