Anmeldelse: Unnskyld, Norge på TV3

Er manus skrevet i fylla?

Klovn-Caspers nye norske serie er morsomst når han holder kjeft.

KJENDISTUNGT: Fredrik Skavlan, Stian Blipp, Helene Olafsen og Magnus Carlsen er blant noen av stjernene som blir å se i «Klovn»-stjernen, Christian Caspersens, nye serie «Unnskyld», Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Unnskyld, Casper Christensen, men jeg synes du er ganske slitsom. Vel har du fått deg en stor fanskare gjennom flere sesonger og spin off-filmer av komiserien «Klovn», og i tospann med makker Frank Hvam har du tatt pute-tv til nye og og drøye høyder. Befriende politisk ukorrekt har det også vært, til tider i alle fall. I den grad at skuespilleren Casper Christensen har måttet gå ut i intervjuer og dementere at han er karakteren Casper Christensen i virkeligheten.

Men den nye serien «Unnskyld, Norge» får meg til å lure på om det er helt sant.

Det starter med at Casper blir sparket fra sitt danske talkshow etter en metoo-skandale, og rømmer til Norge i håp om å starte en ny karriere her, for «det er ingen nordmenn som leser danske aviser». Og merkelig nok har han rett - serien er satt i en parallell virkelighet der ikke en eneste norsk kjendisjournalist klarer å få med seg de pikante historiene om Klovn-stjerna som danske medier er tapetsert med. Dermed klarer han kunststykket å rote seg inn i en ny metoo-skandale, etter en fuktig natt på byen med Else Kåss Furuseth. Bare at her får hun rollen som overgriper og han offer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer