Er norsk teater uinteressant for mediene?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I SISTE NUMMER

av det utmerkede Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift reiser redaktør Therese Bjørneboe problemstillingen rundt norske riksavisers innsats for scenekunsten som hun mener er ubevisst, sporadisk og med Oslo-slagside. Tidligere journalist, nå dramasjef i NRK, Hans Rossiné, sier i en kommentar at det kan Teater-Norge takke seg selv for. «Teatrene er ikke det morsomste stedet det skapes, men film, TV og radiodramatikk leder an,» sier han.

I tillegg hevder han at Teater-Norge ikke deltar aktivt i ordskiftet og ikke klarer å sette ting på dagsorden.

JEG MENER

Bjørneboes kritikk er riktig. Riksavisene er ofte ubevisste, sporadiske og har til tider Oslo-slagside. Det finnes til en hver tid en rekke interessante produksjoner og personer i arbeid i norsk teater, som burde gi mulighet til en rekke problemstillinger rundt tradisjon og aktualitet, tema, innhold og form, samt dramatiker, regissør og skuespillererens arbeid. Den type reflekssjonsstoff forekommer nesten aldri. Isteden leser vi om hvor mange kostymer en skuespiller skifter i løpet av en forestilling eller at han/hun virkelig spiser en bille hver kveld i løpet av forestillingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer