Er nyliberalismen død?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Selv er jeg sjeleglad laissez-faire-liberalismen står for fall. Den har ikke gjort en dritt godt for menneskeheten annet enn å øke avstandene mellom fattig og rik. Og i samme slengen utarmet kloden for naturressurser.

Geir K

«Du er hjernevasket. Laissez-faire er det eneste system som sikrer individets rettigheter.

Sosialdemokratiet derimot, bryter disse rettighetene og elsker tvang.

Tenkende«Det som begynner å bli klart er at nyliberalisme er basert på en grunnleggende feil modell på marked og mennesker (…) Vi er ikke rasjonelle aktører. Vi er flokkdyr som ikke har mental kapasitet til å vite vårt eget beste.

Jeppe«Dersom vi definerer «nyliberalisme» som en forlengelse av menneskelig grådighet, satt i system for å berike noen få, lever nyliberalismen i beste velgående fordi menneskelig grådighet lever i beste velgående. Det burde være åpenbart at økonomi må styres, som det meste ellers her i livet (…) Det vil alltid være noen som saboterer fellesskapets interesser for å mele sin egen kake.

Platonix«Og vi minnes DDR der en hel generasjon ble fratatt frihet, mat, utvikling, opplysning og muligheter for å se verden.

Er det denne verden de venstreradikale kreftene ønsker oss tilbake til?

Crick

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer