Er onani morsomt?

Ali G er på vei til underhuset på norske kinoer. Det går ikke særlig bra. Kritikerne synes ikke han er morsom lenger. Er Ali G ferdig?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har Ali G utspilt sin rolle? Delta i debatten!

HUSKER DU?

Ali G spurte en gang en feministaktivist:

- Do you think it\'s okay for women to try a bit of feminism at a party when they iz drunk, and then go back to their boyfriends in the morning?

Og David Trimble:

- Would you marry a Catholic bird if she was real fit?

Vi holdt på å le oss skakke. Og nå har vi sjansen til å le en hel aften. Eller kanskje blir vi bare sentimentalt triste?

FOR ALI G ER NÅ OGSÅ PÅ LANGFILM. Den britiske gjenglederens debutfilm Ali G Indahouse er på vei til Norge. Fredag har filmen premiere.

Hva filmen handler om er ikke bare komplisert. Det skal være gøy også. Ali G får høre at fritidssenterer skal legges ned. Alis umiddelbare bekymring er den alternative speiderklubben han driver der.

Ali legger ut på oppdrag for å redde senteret. Han stiller til valg. Sensasjonelt nok blir han valgt inn i regjeringa. Han introduserer en rekke kontroversielle nye lover som øker regjeringens popularitet. Men Ali får problemer.

Ikke minst må han ta vare på det hanglende forholdet til Julie. Og visestatsministeren utnytter Alis politiske uskyld for å styrte statsministeren og åpne dørene til lederskapet for seg selv.

FREDAG MØTTE ALI i oktober. Vi spurte hva filmen egentlig handler om?

- Den tar opp viktige spørsmål.

- Som for eksempel?

- Hva som skjer hvis en av gutta fra ghettoen blir parlamentsmedlem, hvordan behandler det britiske politiske systemet etniske minoriteter og hva er best av ei dame med kolossale silikonbryster og ei dame med små, ekte pupper.

Vi vil ikke avsløre slutten på filmen, men svaret er selvsagt kolossale silikonbryster

ROT ER BARE STARTEN. Julie og Ali trøster hverandre med sex som tas opp på overvåkingskamera. Ali blander urter i teen til de politiske lederne. Han må gå av og Hassan B er i ferd med å stjele kjæresten. Her må en snuoperasjon til. Ali ber alle i lokalsamfunnet om hjelp, også den rivaliserende gjengen. De må bryte seg inn i statsministerboligen og stjele en video som viser statsministeren med en prostituert, slik at statsministeren kan renvaskes. Og det gjør gjengfolka på sin helt spesielle måte.

MEN ANMELDERNE er bare sånn passe lattermilde. De fleste må lete lenge etter noe som helst positivt. Og flere mener dette bare er et forsøk på å tyne enda mere penger ut av Ali G-konseptet.

- Spøken har blitt tynnslitt og dette er en vulgær og dårlig affære. Det eneste morsomme kommer etter 30 sekunder, skriver Observer.

Natt og Dag gir slakt og nedoversmil.

- Etter en morsom åpningssekvens med skuddepisode i de ekle gatene i East LA, presenterer debut-regissør Mark Mylod Alis liv som selvtitulert leder i West Staines Massive. Her henger han med bestevennen Ricky C, kjæreste Me Julie og lærer kidsa å være frekke nok til å overleve ghettolivet. Men det som funker på TV er ikke alltid bra på film. Seerne kommer muligens til å oppleve at måten Ali G er sexistisk homofob på blir legemliggjort nettopp av holdningene Cohen opprinnelig skulle paroidiere. Filmen får tre av fem stjerner av BBCs anmelder.

- Alis fans kommer til å elske den, men andre vil ikke ha noen glede av dette i det hele tatt, melder The Mirror.

- Barnslig, filmen komer til å støte moralistene mens fansen kommer til å le høyt, stemmer Empire i.

ALI Gs CURRICULUM VITAE kan man ikke komme forbi. Dette er nemlig komikeren som nekter å fortelle noe om sitt egentlige jeg. Skuespilleren Sacha Baron Cohen opptrer kun som Ali G. Egentlig er han en 31-årig halvt jødisk, velutdannet komiker fra middelklassen. Han dro i Kibbutz som 18-åring. Han hadde en rolle i «My Little Fairy» i 1991, før han ble heltids Ali G i 1998.

<> Ali G på nettet <> Ali Gs hjemmeside

Boykasha

Filmens nettsider

Ali G-oversetteren

Fredag møtte Ali

Her går Ali G for langt

Stilfull premiere

Ali G og dronninga

Tuller med majesteten

Men slik er altså Ali Gs livshistorie:

Ali ble født på et sykehus i Staines, og vokste opp i og rundt Staines og Spelthorne.

Nå bor han i Vest Staines med sin bestemor, og har hatt kjæreste i lengre tid, Julie eller Min Julie som hun er bedre kjent som.

Ali er lederen i \'Vest Staines Massiv\' - Staines\' største gjeng, hvor han møtte sin bestekompis Ricky C.

Sammen skapte de \'Drive By FM\', en pirat-radiostasjon som duoen driver fra loftet til Ricky C. Ved siden av arbeidet med \'Drive By FM\', har Ali vært fast DJ på The Crooked Billet i Iver Heath, hvor han spiller annenhver søndag for å spe på spenna han får på trygd og dopdealing.

Det var på The Crooked Billet at Ali først ble oppdaget av TV produsenter og ble tilbudt sitt gjennombrudd i showbusiness som de unges talerør i \'The 11 O\'\'Clock Show\' for Channel 4. Dette gjorde ham til et nasjonalt fenomen med utrykk som \'Booyakasha\', \'Aiii\' og \'Minga\' (stygg dame) som fort ble en del av folks dagligtale.

Bare tolv måneder senere gav Channel 4 ham sin egen TV serie, Da Ali G show, som vant to British Academy Awards for beste komedie og beste komiker.

Ali G ble beskyldt for å være rasistisk og diskriminerende av svarte, arabere, jøder, kristne, kvinnegrupper og kasakhstanerne etter at han ble stjerne.

I 2000 fant Ali veien til musikkindustrien. Etter invitasjon fra Madonna om å opptre i videoen til Music, fulgte jobben på MTV Europe Music Award i Stockholm.

I år var han invitert tilbake for å lede seremonien i Frankfurt, etter å ha gjort stor suksess som vertskap for det lokale Berkshire, Staines og Egham News \'På jakt etter en stjerne\'. Ali G Indahouse, hvor Ali har spilt inn en duett med Mr. Boombastic Shaggy, åpner dørene inn til filmverdenen som Alis filmdebut.

Men nå spørs det vel hvor lenge de dørene holdes åpne. Og det spørs vel hvor lenge Sacha kan fortsette å insistere på å bare være Ali G.

Synes du Ali G er morsom eller går han over streken? Delta i debatten.

<B>ALI I BILEN SIN:</B> Gjengleder Ali G blir valgt inn i parlamentet.
<B>DRØMMER HAN?</B> Ali omgis seg med damer, en del.
<B>ME JULIE:</B> Ali og Julie på første date - for lenge siden.
<B>KJENDISER I SMÅROLLER:</B> His wildest dreams - Naomi Campell.
<B>MAJESTETMØTE:</B> Ali møter Dronningen av England.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer